nedelja, 15.avgust.2010 - 22:22

Sindikati in ekonomisti v en glas: “Vegrad mora iti v stečaj”; Tuji delavci so živeli med ščurki.

Podjetje Vegrad s prokatoliškim in prodesnim vodstvom je tuje delavce pustilo živeti v pogojih, nevrednih življenja, v umazaniji in med ščurki.

 

Čeprav se Hilda Tovšak, nekdanja glavna tajnica predhodnice Nove Slovenije, stranke krščanskih demokratov, ki je dolgoletna direktorica sedaj prosulega podjetja Vegrad, nagiba k prisilni poravnavi, pa so mnogi proti temu in zahtevajo čim hitrejši stečaj Vegrada, tudi delavci, saj se delavci nadejajo socialne pomoči države, prav tako pa tudi pomoči humanitarnih organizacij.

Ekonomisti so rekli, da je prisilna poravnava bedna rešitev, saj da Vegrad nima dovolj novih naročil, da bi bil upravičen nadaljnji razvoj propadlega podjetja z direktorico, ki prihaja iz trde politične desnice (SKD (NSI)).

Zavzemajo se za stečaj, pri katerem bodo najprej poplačane banke, nato pa podizvajalci, delavci so bolj pri koncu upravičencev do poplačila, a kljub temu si dela v Vegradu ne želijo več, saj želijo, da se agonija podjetja konča.

Večer:  Nadzorniki Vegrada v ponedeljek o nadaljnjih korakih v družbi

No, podjetje Vegrad, ponavljamo, z izrazito prokatoliškim vodstvom (slovenski katoliki so očitno precej ksenofobni in egoistični, to je ena izmed značilnosti slovenske cerkve, ki pomoč zelo rada usmerja zgolj k svojim in v skladu z njenimi nauki primernim osebkom), je znano še po eni zgodbi. In sicer zgodbi, ko so tuji delavci živeli v neznosnih življenjskih pogojih brez ogrevanja, v umazanih prostorih, polnih ščurkov.

 Čeprav so tuji delavci živeli v nečloveških razmerah s ščurki…

…Je predsednica uprave še vedno vse zvrnila nanje: Ena izmed izjav Hilde Tovšak: “Saj moramo te Bosance naučit kulture in poskrbet, da niso moteči. Peremo jih, hranimo jih, peljemo jih na delo in domov.”

Več o delavcih, ki so živeli med ščurki si preberite spodaj:

Dnevnik: Požar iz neznosnih bivanjskih razmer pregnal 120 gradbenih delavcev

Cosmopolitan: VEGRAD-ovi delavci v kontejnerjih

Večer: Delovni in bivalni pogoji za tuje delavce v Sloveniji

24ur.com: Še vedno živijo med ščurki

Razgledi: Hilda Tovšak o supersebi, 600 evrih in bosanski muziki

No. V Vegradu pa naj bi izginil tudi denar za družino umrlega delavca, kateri so preostali delavci želeli pomagati.

RTV Slovenija: Vegrad: kam je izginil denar, zbran za umrlega delavca?

Lahko bi rekli, da se je v Vegradu dogajala prava katoliška inkvizicija nasproti tujim delavcem.



Značke prispevka: , ,

Odgovorite