ponedeljek, 9.maj.2016 - 12:52

Ob vztrajanju pri politiki odprtih vrat za begunce bi se moralo odpreti tajektne linije za prevoz beguncev iz Severne Afrike v Nemčijo.

BEGUNCE IZ SEVERNE AFRIKE SE MORA NEPOSREDNO PREPELJATI V NEMČIJO ALI V ŠVEDSKO, ČE SI TI DVE DRŽAVI ŠE ŽELITA BEGUNCEV.

TRAJEKTNE LINIJE OD SEVERNE AFRIKE DO BALTIŠKEGA MORJA.

Evropska unija pri reševanju begunske krize vse bolj izvaja diktaturo nad državami članicami EU, namesto da bi evropskim državam prepustila svobodno voljo, kar zadeva ukvarjanje z begunsko krizo, begunce pa prepeljala neposredno v tiste države, ki si begunce dejansko želijo.

begunski_trajekti_za_nemcijo_DK

Zahodnoevropske države in tudi Evropska komisija vse bolj izsiljujejo celotno Evropo, naj ta sprejme begunce, četudi je več kot očitno, da večina evropskih držav beguncev ne želi sprejeti.

V primeru, da bi nekatere države, recimo Nemčija, še vedno vztrajale pri politiki odprtih vrat za begunce, smo sami mnenja, da bi bilo v takšnem primeru potrebno razbremeniti večino Evrope na način, da se izoblikujejo trajektne poti za begunce neposredno iz Severne Afrike v Nemčijo.

Ker je balkanska begunska pot zaprta, begunci očitno več ne bodo mogli iti do ciljnih držav (predvsem Nemčije) po tej poti, zato bodo ubrali pot prek Sredozemskega morja.

Ker je begunska kriza začela močno najedati politične razmere v večini Evrope, se mora v Evropi izoblikovati razmišljanje, da je vsaka država sama odgovorna za to, kakšno politiko do beguncev bo imela.

Očitno skupne rešitve niso učinkovite, saj se evropskim državam vsiljuje nekaj, česar si te ne želijo.

Ravno zato je potrebno begunsko krizo čim bolj dati v okvire, ki čim manj obremenjujejo večino evropskih držav.

Če si Nemčija in recimo Švedska še vedno želita sprejemati begunce, bi bilo najboljše, da le te nabereta v zbirališčih v Severni Afriki (v Libiji ali Egiptu) ali pa v kakšnih posebnih zbirnih centrih (Lampedusa), od tam pa jih s trajektnimi linijami za begunce odpeljeta direktno k sebi.

Tako bi se druge države razbremenilo ukvarjanja z begunci.

To bo še posebej potrebno, če bo Kenija uresničila svojo napoved, da zapre vsa begunska taborišča na svojem teritoriju in begunce, katerih je okoli 600 tisoč, razseli. To bi lahko okrepilo priliv beguncev iz Somalije v Evropo.

Evropske države bodo morale bolj odločno nastopiti pri varovanju lastnih interesov.

Če imamo večino držav, ki si beguncev ne želijo, potem je potrebno takšno prevladujoče mnenje upoštevati.

Vse države, ki se s tem ne strinjajo in si begunce še vedno želijo, pa bi morale potem za begunce skrbeti same.

Begunce bi se torej prepeljalo neposredno v države, ki si begunce želijo.

Seveda tu govorimo pod veliko predpostavko. To pa zato, ker je več kot očitno, da tudi v Nemčiji in na Švedskem protibegunsko razpoloženje postaja vse hujše in vsi politiki, ki zagovarjajo politiko odprtih vrat za begunce, v očeh Nemcev ali Švedov postajajo izdajalci lastnega naroda.

Protibegunsko razpoloženje je torej tudi v teh državah čedalje hujše in grozi, da bo odneslo obstoječe oblasti, tudi oblast Angele Merkel, če bo ta nadaljevala s politiko odprtih vrat za begunce.

Zato je bolj verjetno, da bo Evropa čedalje bolj postajala hermetično zaprta trdnjava, ki bo močno omejevala ali celo zaustavila pritok beguncev na svoj teritorij, temu zgledu pa bodo sledile tudi druge države po svetu, ki bodo prav tako čedalje bolj zavračale begunce, saj če to počne Evropa, ki je bojda najbolj razvita regija (celina, skupnost držav) na svetu, potem imajo to pravico početi tudi sami.

Skratka. V Evropi se mora reševanje begunske problematike iz skupnega reševanja preusmeriti na individualno reševanje, oziroma reševanje po skupinah, kjer bi se izoblikovale države, ki begunce želijo sprejeti, in tiste, ki si jih ne želijo.

Tistim državam, ki begunce želijo sprejeti, bi se begunce pošiljajo na način, ki bi čim manj obremenjeval druge države.

To je edini način, kako zadeve narediti tako, kot je treba. Diktatorsko vsiljevanje kazni za države, ki beguncev nočejo sprejeti, pa je potrebno opustiti. To je potrebno povedati Jean-u Claude-u Junckerju, ki čedalje bolj avtokratsko vodi Evropsko komisijo in mu grozi, da ga bodo države članice v primeru povečanega nezadovoljstva celo odpoklicale s položaja predsednika Evropske komisije (oziroma ga osamile pri odločanju o begunski krizi).

RTV Slovenija: Kenija načrtuje zaprtje vseh begunskih taborišč. Razselitev grozi 600.000 ljudem.

Dossier korupcija: IZŽVIŽGAN ZARADI BEGUNCEV: Za Nemce je nemški pravosodni minister Heiko Maas postal izdajalec nemškega naroda in levičarska podgana

RT: Put up or pay up: EC wants to fine EU members €250,000 per refused refugee



Značke prispevka:

Odgovorite