torek, 28.september.2010 - 02:33

Slovensko Združenje Manager: Nekatere člane združenja delavci primerjajo z nacističnim diktatorjem Adolfom Hitlerjem

Nekatare člane slovenskega Združenja Manager slovenski delavci primerjajo z nacističnim voditeljem Adolfom Hitlerjem

Po razkritju hudih nepravilnosti v nekaterih slovenskih podjetij, ki so svoj čas veljala za ugledna slovenska podjetja, pa jih je njihov management popolnoma uničil, zaradi česar je na robu preživetja pristala stotnija delavcev, Združenje manager, pa je nekaterim naravnost bizarno podeljevalo celo nagrade manager leta, so se tudi v tem “poslovodnem” združenju odločili narediti red.

V Združenju so rekli, da se želijo znebiti nekaterih članov, ki krnijo njihov ugled.

Sicer imen niso povedali, a možno je sklepati, koga so imeli v mislih.

Nekaj dni pred takšno odločitvijo združenja je izšel članek v časopisu Finance, kjer kolumnist Financ Stanislav Kovač problematizira podelitev nagrade manager leta za leto 2007 Binetu Kordežu, nekdanjemu direktorju Merkurja, katerega je pred nedavnim zaradi srčnega napada umrli Bojan Knuplež proglasil za največjega krivca za propadanje podjetja Merkur in zoper njega sprožil kazenske postopke.

Še bolj negativno podobo združenju pa morda daje nekdanja predsednica uprave podjetja Vegrad, prokatoliška Hilda Tovšak, ki jo mnogi krivijo za propad podjetja in ji očitajo nemoralnost.

Bes nad Hildo Tovšak je postal tako močan, da je bila deležna poskusa atentata z ročno bombo s strani plačanega morilca. Atentat na Hildo Tovšak ni uspel, atentator ni bil povezan s podjetjem, ampak naj bi bil najet. Namreč. Podjetje Vegrad je pustilo za seboj ogromno dolgov in neplačanih podizvajalcev, dodatno pa ni izplačevalo plač in prispevkov svojim delavcem, nekaterim že od aprila meseca.

Delavci zato stavkajo in pričakujejo vse neizplačane prispevke. Ker vidijo, da je podjetje pred propadom, so v svojih zahtevah ostri.

Stavkajoči delavci pa so tudi umetniško nadarjeni. Hildo Tovšak, ki, mimogrede, redno zahaja v katoliško cerkev v Mislinji, kjer versko berilo bere njen soprog, so na stavkovnih plakatih označili kot Adolfa Hitlerja, na drugih so jo predstavili nago in nataknjeno na kol, kako se vrti na ognju, v tretjih so se dotaknili tudi njenega naslednika Borisa Medveda z izjavo, da je lisica (Hilda Tovšak) odšla, prišel pa je medved (Boris Medved). Spet drugi so s transparenti opozarjali na kazensko odgovornost uprave Vegrada in se spraševali, kje je pravna država. Vse plakate so dokumentirali v mediju Žurnal24.

Sicer pa je še nekaj managerjev, ki so percepirani kot sporni.

Takšno dogajanje seveda krni tudi Združenje manager, saj ga simbolično predstavlja kot združenje družbeno neodgovornih ljudi, ki vse podrejajo zadovoljevanju lastnih potreb na škodo drugih ljudi.



Značke prispevka: , ,

Odgovorite