Članki na temo: Begunska kriza v Evropi

Zadnja novica

sreda, 12.april.2017 - 04:04

Ruske in sirske vojaške sile bi morale izvesti pospešene napade v pokrajini Idlib, da uničijo morebitno kemično orožje

Kot odgovor na ameriški napad na zračno bazo Al-Shayrat

Sirska in ruska vojska naj izvršita preventivne napade v sirski pokrajini Idlib in uničita morebitne lokacije s kemičnim orožjem.

Ruske vojaške obveščevalne enote naj izdelajo seznam potencialnih lokacij, kjer bi se lahko nahajalo kemično orožje, nakar naj sirske in ruske zračne enote te lokacije preventivno uničijo z zračnimi napadi.

pokrajina_idlib_v_siriji

Kot je znano, so Američani po dekretu ameriškega predsednika Donalda Trumpa dne 7.4.2017 izvršili napad na zračno bazo Al-Shayrat, kjer so stacionirane sirske zračne vojaške enote. To so Američani storili kot povračilni ukrep zaradi domnevnega napada s kemičnim orožjem, ki naj bi ga izvršile enote Bašarja al Asada nad mesto Khan Sheikhoun.

ZDA so napad izvršile bliskovito brez predhodnega preverjanja, ali je res prišlo do napada s kemičnim orožjem, ali pa so sirske zračne enote napadle položaje sirskih upornikov, kjer se je nahajalo ali morda celo izdelovalo kemično orožje (bodisi z njihove strani bodisi s strani bojevnikov islamske države in njej sorodnih skupin).

Bašar al Asad je vseskozi zanikal, da bi sirska vojska še vedno imela kemično orožje in pravi, da je bilo kemično orožje uničeno že pred časom v okviru posebnega sporazuma. Za uničenje pa da so poskrbele ZDA, Nemčija in Velika Britanija.

Rusija vseskozi trdi, da sirske vladne sile nimajo več kemičnega orožja in dodatno trdi, da želijo zahodne države Bašarju al Asadu podtakniti kemično orožje zato, da bi s tem upravičile njegovo odstranitev s položaja sirskega predsednika.

Dodatno je res tudi to, da so sirske vladne enote trenutno v prednosti v Siriji in bi bilo precej nesmiselno, da uporabijo kemično orožje in si s tem nepotrebno komplicirajo trenutno zadovoljivo situacijo na terenu. To dejstvo gre v prid domnevam, da Bašar al Asad dejansko ni uporabil kemičnega orožja.

Če drži, da Bašar al Asad ni uporabil kemičnega orožja in obstaja dejanska nevarnost, da so na področju Idliba, sirske zahodne province, v kateri se nahaja glavno jedro sirskih upornikov, ki se borijo proti Bašarju al Asadu, dejansko prisotna skladišča kemičnega orožja ali celo obrati, kjer takšno orožje izdelujejo, potem to daje sirski in ruski vojski legitimno pravico, da uničita vse morebitne lokacije, kjer sumijo, da bi na njih lahko bilo prisotno tudi kemično orožje.

To bi tako sirski vladi kot tudi njeni zaveznici Rusiji dalo priložnost povračilnih ukrepov za precej nepremišljen in preveč nagel napad na zračno bazo Al-Shayrat.

Sicer zahodne države (na srečanju G7, ki bi ga lahko imenovali kar srečanje G1 (USA) + 6 great wannabes) želijo Putina prepričati, naj odreče podporo Bašarju al Asadu, saj si z njim le maže roke in uničuje ugled, a če bi Putin to naredil, bi dejansko priznal svoj poraz, dodatno pa bi izgubil najbolj zvestega zaveznika na Bližnjem vzhodu, zaradi česar bi bila takšna poteza popolnoma nespametna gledano s stališča ruskih interesov. Dodatno pa ni v Siriji nikogar, ki bi lahko zadovoljivo zamenjal Bašarja al Asada in bi Sirija postala nek mednarodni protektorat pod nadzorom zahoda. Torej. Rusija bi v tem primeru izgubila velik del vpliva na Bližnjem vzhodu, kar pa ji seveda ni v interesu, še posebej če vemo, da Rusija zahodnim državam ne more preveč zaupati. Če omenimo samo sicer neuspelo akcijo britanskega zunanjega ministra Borisa Johnsona, ki se je na srečanju G7 zavzel za to, da bi zahodne države še poostrile sankcije proti Rusiji, s čemer je dal jasno vedeti, da sploh ne spoštuje Rusije.

Rusija bi po našem mnenju storila veliko več za svoj ugled, če bi skupaj s sirskimi vladnimi silami izvedla napade na vsa poročja v Idlibu, kjer obstaja nevarnost, da se tam nahaja kemično orožje ali delavnice za njegovo izdelavo.

Pri tem bi se lahko zgledovale po doktrini ZDA, ki so zračno bazo Al-Shayrat napadle brez potrjenih informacij, da so sile Bašarja al Asada dejansko izvršile kemični napad (ne pa da so napadle področje s konvencionalnim orožjem, a so zadele lokacije, kjer se nahaja kemično orožje).

Tudi sirske in ruske zračne sile bi torej lahko zasledovale doktrino ZDA in izvršile napade na vse potencialne položaje, kjer bi se lahko nahajalo kemično orožje.

Ameriški napad je torej sirski in ruski vojski dal možnost za izvedbo nove ofenzive v pokrajini Idlib, katere cilj bi bil uničenje vseh potencialnih lokacij s kemičnim orožjem.

Če držijo ruske in sirske navedbe, da sirska vlada nima več kemičnega orožja in da je verjetno le to prisotno v rokah sirskih upornikov, potem je nujno, da se le to uniči. To pa se lahko zgodi le z napadi na lokacije, kjer bi se le to lahko nahajalo.

Tako bi Rusija ohranila svoj ugled in se ne pustila ukazovati zahodnim državam, katere ji že dalj časa želijo natakniti povodec in jo prisiliti, da se jim ukloni (kritike Rusiji, sankcije proti Rusiji in dejanja na vzhodu Evropske unije, ko se Rusijo prikazuje kot nevarnost, zaradi katere se krepi vojaška pripravljenost vzhodnoevropskih držav, to več kot nazorno dokazujejo). Obenem pa bi prišlo do dejanskega uničenja morebitnega še prisotnega kemičnega orožja na področju Idliba.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Sirska vladna tiskovn agencija poroča, da je v pokrajini Deir Ezzor koalicija držav, predvodena z ZDA izvedla zračne napade na ISIS-ova skladišča nevarnih in toksičnih snovi. Posledično je na področju umrlo na stotine žrtev, tudi številni civilisti.

    Sana: Army Command: Hundreds, including many civilians, killed in int’l coalition’s airstrike on ISIS toxic materials depot

  2. admin pravi:

    Ruske zračne enote so izvedle uspešne napade na položaje ekstremističnih upornikov v pokrajini Idlib in tam ubile kar 22 poveljnikov.

    FARS: Russian Airstrikes on Idlib Leave 22 Terrorist Commanders Dead

    FARS: US-Led Coalition Airstrike Blows Up ISIL Chemical Weapons’ Cache in Deir Ezzur, Kills Scores of Civilians

  3. admin pravi:

    Zunanji ministri Sirije, Rusije in Irana so v skupni izjavi zahtevali od ZDA, da več ne ponovi zračnih napadov na sirske vladne enote, kot so jih ZDA izvedle 7.4.2017. Srečanje zunanjih ministrov omenjenih treh držav je v Moskvi gostil ruski zunanji minister Sergej Lavrov.

    RT: Russia, Syria & Iran demand no further US strikes on Syria – foreign ministers

  4. admin pravi:

    Rusija verjame, da so bili očitki o napadu v Idlibu dne 4.4.2017 zrežirani s strani ZDA s ciljem, da sprožijo eskalacijo vojne v Siriji, s končnim ciljem, da se zamenja režim Bašarja al Asada. Rusija trdi, da je glavni cilj zahodnih držav odstranitev Bašarja al Asada s položaja.

    RT: OPCW’s block of on-site probe shows Western powers now aiming to oust Assad – Lavrov
    RT: UN doesn’t send experts to Idlib ‘chemical incident’ site as West & US are blocking it – Assad
    RT: UN commission on Syria not ruling out various sources of ‘chemical agent release’ in Idlib

Odgovorite

sreda, 12.april.2017 - 04:04

Ruske in sirske vojaške sile bi morale izvesti pospešene napade v pokrajini Idlib, da uničijo morebitno kemično orožje

Ruske in sirske vojaške sile bi morale izvesti pospešene napade v pokrajini Idlib, da uničijo morebitno kemično orožje

Kot odgovor na ameriški napad na zračno bazo Al-Shayrat Sirska in ruska vojska naj izvršita preventivne napade v sirski pokrajini Idlib in uničita morebitne lokacije s kemičnim orožjem. Ruske vojaške obveščevalne enote naj izdelajo seznam potencialnih lokacij, kjer bi se lahko nahajalo kemično orožje, nakar naj sirske in ruske zračne enote te lokacije preventivno uničijo […]

ponedeljek, 26.september.2016 - 17:00

Boji v mestu Alep se morajo nadaljevati v vsej svoji veličini

Boji v mestu Alep se morajo nadaljevati v vsej svoji veličini

Vojna v Alepu se mora nadaljevati. Premirje ne koristi svojemu namenu. Rusija in sirski režim ne bi smela popustiti pritisku zahodnih držav, saj bi prehitro premirje imelo kontraproduktivne učinke na zagotovitev stabilnejšega miru v Siriji oziroma na področju Alepa. Položaj bojev v Alepu na dan 26.9.2016. Za povečavo kliknite na sliko. Na Dossier korupcija smo […]

torek, 6.september.2016 - 20:55

Na Dossier korupcija smo predvideli nevarnost za ruskega predsednika Vladimirja Putina

V službeno vozilo predsednika Putina se je kar naenkrat zaletel drugi avtomobil, ki je prišel z nasprotne smeri Ruski službeni avtomobil uničen v hudi prometni nesreči. Putinov najljubši voznik je umrl. Ruskega predsednika Vladimirja Putina v vozilu v času nesreče ni bilo, saj se je mudil na srečanju na Kitajskem. Na Dossier korupcija smo predvideli […]

torek, 2.avgust.2016 - 22:22

MARTIN GRUDEN – SLOVENSKI HEROJ: Slovenci obžalujejo smrt borca, ki se je na strani Kurdov boril proti islamski državi. Imajo ga za heroja.

MARTIN GRUDEN - SLOVENSKI HEROJ: Slovenci obžalujejo smrt borca, ki se je na strani Kurdov boril proti islamski državi. Imajo ga za heroja.

SLOVENIJA JE AKTIVNA V SIRSKI VOJNI. Martin Gruden je umrl 27.7.2016 v kraju Manbidž (Sirija) kot mučenik. SLOVENCI OBŽALUJEJO SMRT SVOJEGA BORCA PROTI ISLAMSKI DRŽAVI. MARTIN GRUDEN, KI SE JE V SIRIJI NA STRANI KURDOV BORIL PROTI ISLAMSKI DRŽAVI, UŽIVA SPOŠTOVANJE SODRŽAVLJANOV, KI ISLAMSKO DRŽAVO DOJEMAJO KOT ZLOČINSKO ORGANIZACIJO. Martina Grudna Slovenci in Kurdi dojemajo […]

sreda, 20.julij.2016 - 08:54

ZANIMIV VIDEOPOSNETEK: Sirski uporniki so obglavili 10-letnega dečka. Pod njim je nastala luža krvi.

ZANIMIV VIDEOPOSNETEK: Sirski uporniki so obglavili 10-letnega dečka. Pod njim je nastala luža krvi.

KRVAV VIDEOPOSNETEK EKSEKUCIJE 10-LETNEGA OTROKA NECENZURIRAN POSNETEK OBGLAVITVE 10-LETNEGA DEČKA S STRANI SIRSKIH UPORNIKOV, KI JIH PODPIRAJO ZDA Sirski uporniki so najprej pozirali z 10-letnim dečkom, ki je bil nadvse prestrašen. Nato pa so ga ubili. Sirski upornik začenja z rezanjem dečkove glave. Sirski upornik dvigne odrezano dečkovo glavo v zrak. Če si želite ogledati […]

ponedeljek, 9.maj.2016 - 12:52

Ob vztrajanju pri politiki odprtih vrat za begunce bi se moralo odpreti tajektne linije za prevoz beguncev iz Severne Afrike v Nemčijo.

Ob vztrajanju pri politiki odprtih vrat za begunce bi se moralo odpreti tajektne linije za prevoz beguncev iz Severne Afrike v Nemčijo.

BEGUNCE IZ SEVERNE AFRIKE SE MORA NEPOSREDNO PREPELJATI V NEMČIJO ALI V ŠVEDSKO, ČE SI TI DVE DRŽAVI ŠE ŽELITA BEGUNCEV. TRAJEKTNE LINIJE OD SEVERNE AFRIKE DO BALTIŠKEGA MORJA. Evropska unija pri reševanju begunske krize vse bolj izvaja diktaturo nad državami članicami EU, namesto da bi evropskim državam prepustila svobodno voljo, kar zadeva ukvarjanje z […]

nedelja, 8.maj.2016 - 07:00

IZŽVIŽGAN ZARADI BEGUNCEV: Za Nemce je nemški pravosodni minister Heiko Maas postal izdajalec nemškega naroda in levičarska podgana

IZŽVIŽGAN ZARADI BEGUNCEV: Za Nemce je nemški pravosodni minister Heiko Maas postal izdajalec nemškega naroda in levičarska podgana

BEGUNCI VSE BOLJ RUŠIJO OBLAST ANGELE MERKEL. Nemškega ministra za pravosodje so Nemci 1. maja 2016 proglasili za izdajalca nemškega naroda. Nemškega ministra za pravosodje so Nemci zmerjali tudi z levičarsko podgano. Ogled tega videoposnetka močno priporočamo. Nemški pravosodni minister je zaradi nezadovoljstva nemškega ljudstva moral osramočen zapustiti govorniški oder. Razmere v Nemčiji so že […]

četrtek, 28.april.2016 - 11:00

POBARVANKA PREROKA MOHAMEDA: Evropa mora izničiti prepoved upodabljanja preroka Mohameda.

POBARVANKA PREROKA MOHAMEDA: Evropa mora izničiti prepoved upodabljanja preroka Mohameda.

POBARVANKA PREROKA MOHAMEDA V Evropi bi morali muslimane že od malega navajati na upodobitve preroka Mohameda. Ali ste vedeli? Celo v Iranu, ki se ponaša s tem, da je islamska republika, je bil prerok Mohamed že upodobljen. In sicer na razglednici, na kateri je poleg podobe preroka Mohameda navedeno, da je Bog eden in da […]

torek, 26.april.2016 - 05:15

Begunske otroke brez spremstva je potrebno podvreči procesu sekularizacije. Najboljše bi jih bilo prevzgojiti v ateiste.

Begunske otroke brez spremstva je potrebno podvreči procesu sekularizacije. Najboljše bi jih bilo prevzgojiti v ateiste.

BEGUNSKI OTROCI BREZ STARŠEV MORAJO ITI SKOZI PROCES VERSKE PREVZGOJE. BEGUNSKE OTROKE BREZ STARŠEV JE POTREBNO PREVZGOJITI SKOZI PROCES SEKULARIZACIJE. NAJBOLJŠE BI JIH BILO PREVZGOJITI V ATEISTE. Drobna opomba k sliki: Pri zgornji sliki smo ateizem označili z rdečo zvezdo. To naj ne zavede. Proces sekularizacije ne bi pomenil proces prehoda v komunizem, ampak smo […]

sreda, 13.april.2016 - 07:27

Evropa si beguncev ne želi več in jih dojema kot velik problem. To sporočilo do vseh beguncev, ki si želijo v Evropo, še ni prišlo.

Evropa si beguncev ne želi več in jih dojema kot velik problem. To sporočilo do vseh beguncev, ki si želijo v Evropo, še ni prišlo.

EVROPA JE BEGUNCEM DALA JASNO VEDETI, DA JIH NE ŽELI VEČ. PRI BEGUNCIH JE PROBLEMATIČNA PREDVSEM NJIHOVA ŠTEVILČNOST IN PRETIRANA OBREMENJENOST Z VERO V BOGA. Begunci, ki prihajajo v Evropo, so po našem mnenju preveč obremenjeni z religijo in zato popolnoma neprimerni za trajno nastanitev v Evropi. Pretirano verovanje v Boga oziroma potenciranje lastne vere […]

torek, 15.marec.2016 - 16:10

PUTIN ODHAJA IZ SIRIJE KOT ZMAGOVALEC: Rusija zapušča Sirijo, saj je svoje delo tam opravila.

PUTIN ODHAJA IZ SIRIJE KOT ZMAGOVALEC: Rusija zapušča Sirijo, saj je svoje delo tam opravila.

RUSIJA IZ SIRIJE ODHAJA KOT HEROJSKA VELESILA Ruski predsednik Vladimir Putin je lahko izjemno ponosen na potek ruske vojaške operacije v Siriji, saj je pokazal, da je Rusija zavidanja vredna vojaška velesila, ki je sposobna uveljavljati svoje interese v svetu in pomagati državam v stiski pri zagotavljanju miru. Predvsem sirske vladne sile bi lahko Putinu […]

petek, 4.marec.2016 - 17:07

UMAZAN BOG: Kako umazan je v resnici Bog, ki ga slavijo svetovne religije?

UMAZAN BOG: Kako umazan je v resnici Bog, ki ga slavijo svetovne religije?

GLAVNI PROBLEM EVROPE JE, DA SE VSE BOLJ ODMIKA OD SEKULARNOSTI Pogled, ki ga o svetu in človekovem obstoju ponujajo svetovne religije, ni točen. Ustroj sveta in onstranstva je drugačen od priučenega. Zato si razviti deli sveta, recimo Evropa, ne smejo dovoliti, da ponovno zdrsnejo v nazadnjaštvo, ki ga učijo svetovne religije, ampak morajo vztrajati […]

torek, 16.februar.2016 - 16:02

Rusija in Sirija morata nevtralizirati sovražno turško delovanje na severu Sirije

Rusija in Sirija morata nevtralizirati sovražno turško delovanje na severu Sirije

TURČIJA IGRA V SIRIJI VSE BOLJ NEVARNO IGRO.  Rusija in Sirija morata Turčijo potisniti nazaj za sirsko-turško mejo. Erdogan pa bi se moral spametovati, preden bo prepozno. Rusija in Sirija morata nevtralizirati sovražno turško delovanje na severu Sirije Erdogan je, ko je govoril o beguncih, rekel, da na njegovem čelu ne piše idiot. A njegovo […]

petek, 5.februar.2016 - 17:00

POZITIVEN RAZVOJ DOGAJANJA V SIRIJI: Rusija in sirske vladne sile v veliko ofenzivo v mestu Alep.

POZITIVEN RAZVOJ DOGAJANJA V SIRIJI: Rusija in sirske vladne sile v veliko ofenzivo v mestu Alep.

POZITIVNO Rusija in Sirija pospešeno prevzemata nadzor nad mestom Alep. Ruske vojaške sile in sile Bašarja al Asada so šle v končni obračun z uporniki v mestu Alep. Namesto, da jamra, bi moral turški premier povečati begunske kapacitete, da sprejme nove begunce iz Alepa. Davutoglu naj se zaveda dejstva, da ga bo EU izdatno financirala […]

petek, 5.februar.2016 - 06:49

Večina ljudi za dogajanje v Libiji in Siriji krivi ZDA in zahodne države. Poskus demokratizacije arabskih držav se je sfižil.

Večina ljudi za dogajanje v Libiji in Siriji krivi ZDA in zahodne države. Poskus demokratizacije arabskih držav se je sfižil.

ALI NA SVET PRIHAJA ILUMINATI? SE PRIPRAVLJA TEREN ZA PRIHOD ILUMINATI-ja. Nekateri ljudje vidijo dogajanje v svetu kot uvod v vojno med kristjani in muslimani, po kateri bi na oblast prišel iluminati. Na Dossier korupcija smo zasledili zelo zanimive komentarje bralcev hrvaškega časopisa Jutarnji list, ki so podali svoje videnje dogajanja v Siriji in Libiji. […]

sobota, 2.januar.2016 - 08:57

TURŠKI KURDISTAN: Podpora turškim Kurdom bi bila najboljši povračilni ukrep Rusije zaradi turške sestrelitve ruskega letala

TURŠKI KURDISTAN: Podpora turškim Kurdom bi bila najboljši povračilni ukrep Rusije zaradi turške sestrelitve ruskega letala

TURŠKI KURDI BI LAHKO POVEČALI ZAHTEVE PO AVTONOMIJI NA JUGOVZHODU TURČIJE. Rusija bi Erdogana najbolj kaznovala za sestrelitev ruskega letala v Siriji tako, da podpre večjo avtonomijo Kurdov na jugovzhodu Turčije. Ali so sedaj ustvarjeni pogoji za vzpostavitev Turškega Kurdistana, vsaj kot avtonomnega dela turške države, če že ne neodvisne države? Za povečavo kliknite na […]

torek, 15.december.2015 - 09:39

ČIŠČENJE POPULACIJE: Sodniki islamske države sprejeli sklep, da je potrebno otroke z Downovim sindromom in drugimi motnjami pobiti, saj si ne zaslužijo živeti.

ČIŠČENJE POPULACIJE: Sodniki islamske države sprejeli sklep, da je potrebno otroke z Downovim sindromom in drugimi motnjami pobiti, saj si ne zaslužijo živeti.

VRNITEV K NARAVI FATVA PROTI OTROKOM S POSEBNIMI POTREBAMI Sodniki šeriatskega prava Islamske države pozivajo: »Otroci s posebnimi potrebami si ne zaslužijo živeti, zato jih je potrebno pobiti.« Sodniki šeriatskega prava v Islamski državi, katere viden predstavnik je sodnik Abu Said Aljazrawi iz Savdske Arabije, so sprejeli fatvo, poseben religijski dekret v islamu, ki ljudstvo […]

petek, 27.november.2015 - 08:35

Ali Turčija vseskozi finančno podpira islamsko državo? Rusija je predočila dokaze o turški vpletenosti v naftno trgovanje z islamsko državo.

Ali Turčija vseskozi finančno podpira islamsko državo? Rusija je predočila dokaze o turški vpletenosti v naftno trgovanje z islamsko državo.

RUSIJA JE PREDOČILA DOKAZE RUSIJA VZTRAJA PRI OBTOŽBI, DA TURČIJA TRGUJE Z NAFTO IZ ISLAMSKE DRŽAVE Rusija je postregla z dokazi, po katerih je razvidno, da naftne tihotapske poti islamske države segajo do Turčije. Islamska država ima naftna skladišča tudi v svojem “glavnem mestu” Raki v Siriji. Posnetek uničenja naftnega skladišča v Raki v Siriji. […]

torek, 24.november.2015 - 21:00

TURČIJA JE UMAZALA ROKE ZVEZE NATO: Turška sestrelitev ruskega letala je sramotna. Turčija je po nepotrebnem povzročila smrt dveh ruskih pilotov.

TURČIJA JE UMAZALA ROKE ZVEZE NATO: Turška sestrelitev ruskega letala je sramotna. Turčija je po nepotrebnem povzročila smrt dveh ruskih pilotov.

Pomemben popravek (25.11.2015 ob 14:25): Sirski uporniki so sprva povedali, da so ubili oba ruska pilota, ki sta se nahajala v sestreljenem ruskem vojaškem letalu SU-24. A izkazalo se je, kot je potrdil tudi sam ruski predsednik Vladimir Putin, da je umrl le en ruski pilot v omenjenem letalu, drugega pilota pa so vladne vojaške […]

ponedeljek, 23.november.2015 - 09:37

ZASKRBLJUJOČE: Videoposnetek v arabščini poziva arabske, predvsem sirske begunce, naj za azil zaprosijo v Sloveniji

ZASKRBLJUJOČE: Videoposnetek v arabščini poziva arabske, predvsem sirske begunce, naj za azil zaprosijo v Sloveniji

ZASKRBLJUJOČ REKLAMNI VIDEOPOSNETEK Refugees, welcome to Slovenia Na spletu se je pojavil videoposnetek, ki je neke vrste reklamno sporočilo za begunce, naj pridejo živet v Slovenijo. Videoposnetek je v arabskem jeziku z angleškimi podnaslovi. V videoposnetku so jasno opredeljene vse pravice, ki jih dobijo begunci, ki dobijo azil v Republiki Sloveniji. Če podamo videoposnetek. Reklamni […]

sreda, 18.november.2015 - 09:19

PRIŠLA JE DOBA MAŠČEVANJA: Rusi, Francozi in Američani so se začeli maščevati islamski državi zaradi nedavnih terorističnih napadov.

PRIŠLA JE DOBA MAŠČEVANJA: Rusi, Francozi in Američani so se začeli maščevati islamski državi zaradi nedavnih terorističnih napadov.

PRIŠLA JE DOBA MAŠČEVANJA RUSKO MAŠČEVANJE ZARADI TERORISTIČNEGA NAPADA NA RUSKO LETALO. Teroristični napad na rusko letalo je sprožil rusko ofenzivo na glavno mesto ISIS-a sirsko mesto Raka. FRANCOSKO IN AMERIŠKO MAŠČEVANJE ZARADI NAPADOV NA PARIZ. Zaradi napadov v Parizu se maščujejo tudi Francozi in Američani. Pred dnevi je svetovno, predvsem pa rusko in egiptovsko […]

četrtek, 12.november.2015 - 09:30

EU si mora priznati, da je nesposobna pri soočanju z begunsko krizo. Vojne razmere v Calaisu zaradi beguncev v takoimenovani džungli.

EU si mora priznati, da je nesposobna pri soočanju z begunsko krizo. Vojne razmere v Calaisu zaradi beguncev v takoimenovani džungli.

Francoski policisti beguncem v Calaisu: “Vrnite se nazaj v džunglo!” V francoskem Calaisu se povečujejo napetosti med francosko policijo in begunci znotraj t.i. naselja džungla.  Francoski policisti begunce v Calaisu pozivajo, naj se vrnejo nazaj v džunglo. Nezadovoljstvo med migranti v Calaisu, ki so naseljeni v provizoričnem šotorskem naselju, imenovanem džungla, se povečuje. Za pojasnilo. […]

torek, 10.november.2015 - 08:42

Slovenija bo dobila ograjo na svoji južni meji. Predvidoma bo najprej ograjen del meje med Dobovo in Zavrčem.

Slovenija bo dobila ograjo na svoji južni meji. Predvidoma bo najprej ograjen del meje med Dobovo in Zavrčem.

SLOVENIJA BO KMALU ZAČELA S POSTAVITVIJO OGRAJE NA MEJI S HRVAŠKO Slovenija bo kmalu začela s postavitvijo ograje na svoji južni meji. Predvidoma bo najprej ograjen del med Dobovo in Zavrčem. Kot smo poročali že v prejšnjem članku, se Slovenija pospešeno pripravlja na postavitev tehničnih ovir, to je ograje, na svojo mejo s Hrvaško. To […]

sobota, 7.november.2015 - 16:52

Slovenija se pospešeno pripravlja na ograditev svoje južne meje s tehničnimi ovirami – to je z ograjo

Slovenija se pospešeno pripravlja na ograditev svoje južne meje s tehničnimi ovirami – to je z ograjo

SLOVENIJA SE PRIPRAVLJA NA POSTAVITEV OGRAJE NA MEJI S HRVAŠKO Notranja ministrica Slovenije Vesna Györkös Žnidar bo po potrebi odgovorna tudi za postavitev ograje na meji s Hrvaško. Včeraj je ob 40. obletnici Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti na obisk v Slovenijo prišel madžarski premier Viktor Orban. Poleg kulturnega programa sta se s slovenskim premierjem […]

sobota, 7.november.2015 - 09:29

Slovenski veterinarji svarijo kmete: »Ne pasite živali na mestih, kjer so se nahajali begunci, saj se živali lahko okužijo.«

Slovenski veterinarji svarijo kmete: »Ne pasite živali na mestih, kjer so se nahajali begunci, saj se živali lahko okužijo.«

DRAMATIČNO OPOZORILO SLOVENSKIH VETERINARJEV SLOVENSKI VETERINARJI OPOZARJAJO »MESTA, KJER SO SE ZADRŽEVALI BEGUNCI, SO LAHKO KUŽNA TUDI ZA SLOVENSKE REJNE ŽIVALI.« Slovenski veterinarji so zaskrbljeni, da bi se lahko živali okužile z nevarnimi mikrobi in zajedalci, če bi se pasle na mestih, na katerih so se zadrževali begunci. Bojijo se predvsem okužb z boleznimi, ki […]

torek, 3.november.2015 - 16:52

V primeru eskalacije napetosti na Balkanu zaradi begunske krize je potrebno žrtvovati Grčijo, po potrebi pa še kakšno državo s ciljem preprečiti vojaški konflikt v regiji.

V primeru eskalacije napetosti na Balkanu zaradi begunske krize je potrebno žrtvovati Grčijo, po potrebi pa še kakšno državo s ciljem preprečiti vojaški konflikt v regiji.

BALKAN MORA PREMISLITI O ŽRTVOVANJU GRČIJE BALKANSKE DRŽAVE SE MORAJO PRIPRAVITI NA HERMETIČNO ZAPRTJE MEJA ZA BEGUNCE PREDVSEM NA MEJI Z GRČIJO, ČE TA NE BO PRIPRAVLJENA ALI SPOSOBNA ZAPRETI SVOJE MEJE S TURČIJO. Angela Merkel se boji, da bi nemško zaprtje meje za begunce povzročilo novo vojno na Balkanu. Veliko je odvisno tudi od […]

nedelja, 1.november.2015 - 11:52

Župan Zavrča Miran Vuk: »Amerika (ameriška CIA) z begunsko krizo želi destabilizirati Evropo. V tem načrtu aktivno sodeluje tudi UNHCR.«

Župan Zavrča Miran Vuk: »Amerika (ameriška CIA) z begunsko krizo želi destabilizirati Evropo. V tem načrtu aktivno sodeluje tudi UNHCR.«

TEORIJA ZAROTE, KI PRIDOBIVA VSE VEČ PRIVRŽENCEV NA BALKANU GLAVNI KRIVEC ZA BEGUNSKO KRIZO V EVROPI SO ZDRUŽENE DRŽAVE AMERIKE, KI NA TA NAČIN ŽELIJO DESTABILIZIRATI EVROPO ZDA IN UNHCR NAJ BI AKTIVNO DELOVALI V NAČRTU PRESELJEVANJA NARODOV V EVROPO MIRAN VUK ZA BEGUNSKO KRIZO KRIVI ZDA Miran Vuk, župan občine Zavrč, je rekel, da […]

petek, 30.oktober.2015 - 09:00

SRHLJIVO: Ali med nekaterimi begunci razsaja virus HIV in druge spolno prenosljive bolezni?

SRHLJIVO: Ali med nekaterimi begunci razsaja virus HIV in druge spolno prenosljive bolezni?

MED NEKATERIMI BEGUNCI RAZSAJA MODERNA KUGA SPOLNO PRENOSLJIVE BOLEZNI JE THOMAS DE MAIZIERE PO SILI RAZMER POSTAL GLAVNI ZVODNIK V NEMČIJI? Vse kaže, da je nemški notranji minister Thomas de Maiziere postal po sili razmer glavni nemški zvodnik, saj so nekateri begunski centri v Nemčiji postali skorajda javne hiše za zadovoljevanje spolnih potreb moških beguncev. […]

četrtek, 29.oktober.2015 - 08:42

Miro Cerar naj ne podleže militantnim mnenjem, po katerih bi Slovenija kar sama ustavila begunsko pot z ograjo

Miro Cerar naj ne podleže militantnim mnenjem, po katerih bi Slovenija kar sama ustavila begunsko pot z ograjo

SLOVENIJA SE MORA GLEDE BEGUNSKE KRIZE VESTI RAZUMNO IN SE IZOGIBATI POPULISTIČNIM REŠITVAM. SLOVENIJA NE MORE BITI EDINA ZAŠČITNICA SCHENGENSKEGA SPORAZUMA V EU Janša glede Schengna govori nespametno. Schengen namreč ni narejen za takšno situacijo, v kakršni je EU sedaj zaradi begunske krize. Miro Cerar bi moral bolj pritisniti na Jean-Claude-a Junckerja, da EU zagotovi […]

torek, 27.oktober.2015 - 01:05

AFGANISTANCE ČAKA DEPORTACIJA IZ NEMČIJE: Slovenija bi morala že v begunskih centrih afganistanske begunce obveščati, da ne bodo dobili azila v Nemčiji

AFGANISTANCE ČAKA DEPORTACIJA IZ NEMČIJE: Slovenija bi morala že v begunskih centrih afganistanske begunce obveščati, da ne bodo dobili azila v Nemčiji

NEMČIJA BO AFGANISTANCE PO PRIHODU V NEMČIJO DEPORTIRALA NAZAJ V AFGANISTAN SLOVENCI NAJ OBVESTIJO AFGANISTANCE V BEGUNSKIH CENTRIH, DA NEMČIJA SPREMINJA AZILNO POLITIKO DO AFGANISTANCEV. Afganistanci v Nemčiji več ne bodo zaželeni. Nemčija jih bo po prihodu po hitrem postopku deportirala nazaj v domovino in tako naredila prostor za Sirce. Nemška politika se je odločila, […]

ponedeljek, 26.oktober.2015 - 15:55

Slovenija glede begunske krize sama povzroča pekel tako beguncem kot ljudem, ki se ukvarjajo z begunsko krizo

Slovenija glede begunske krize sama povzroča pekel tako beguncem kot ljudem, ki se ukvarjajo z begunsko krizo

Begunci zaradi Slovenije doživljajo pekel Slovenija je glavni krivec za peklenske razmere beguncev, ker ni sposobna sprejeti pravih odločitev. Refugees, welcome to Hell! V enem od člankov smo govorili, da Slovenija ravna neprimerno, kar zadeva begunsko krizo. Če podamo recimo primer slabega ravnanja Slovenije. Včeraj je bilo mogoče slišati informacije o tem, da so v […]

nedelja, 25.oktober.2015 - 08:42

MINSKA POLJA PROTI BEGUNCEM: Vzdušje proti beguncem v Sloveniji je vse bolj militantno. Ljudje zahtevajo zaprtje meja, saj so naveličani beguncev na svojem teritoriju.

MINSKA POLJA PROTI BEGUNCEM: Vzdušje proti beguncem v Sloveniji je vse bolj militantno. Ljudje zahtevajo zaprtje meja, saj so naveličani beguncev na svojem teritoriju.

Slovenci so po tednu dni naveličani beguncev. OZNAČENA MINSKA POLJA NA HRVAŠKO-SLOVENSKI MEJI? Slovenija namerava na mejo s Hrvaško postaviti tehnične ovire proti beguncem Znak proti minam v slovenskem in angleškem jeziku Slovenija namerava za zaščito slovensko-hrvaške meje uporabiti različna tehnična sredstva. 2 zemeljski mini Vse več Slovencev se zavzema za zaprtje meja proti beguncem, […]

sobota, 24.oktober.2015 - 16:01

Slovenija se glede beguncev vede neprimerno in nepošteno. Morda je prav, da pride celo do državljanske nepokorščine.

Slovenija se glede beguncev vede neprimerno in nepošteno. Morda je prav, da pride celo do državljanske nepokorščine.

SLOVENIJA MORA ČIM PREJ POSPEŠITI TRANSFER BEGUNCEV SKOZI DRŽAVO V DIREKTNIH ŽELEZNIŠKIH LINIJAH IZ HRVAŠKE DO AVSTRIJSKE MEJE, BREZ USTAVLJANJA. POPIS BEGUNCEV NAJ NAREDI AVSTRIJA. V primeru, da slovenska politika ne najde prave rešitve za begunsko krizo, bi bilo najboljše, da pride do popolne državljanske nepokorščine. Slovenija ima rešitev na dlani. Takojšenj transfer beguncev do […]

sobota, 24.oktober.2015 - 05:52

JAVNA DELA V BEGUNSKIH CENTRIH: Slovenija ne bi smela dovoliti, da bi drugi delali namesto kaviar prostovoljcev

JAVNA DELA V BEGUNSKIH CENTRIH: Slovenija ne bi smela dovoliti, da bi drugi delali namesto kaviar prostovoljcev

KAVIAR PROSTOVOLJSTVO V SLOVENIJI Nekateri v Sloveniji se zelo radi hvalijo s svojo humanitarnostjo, medtem ko umazana dela prepuščajo drugim. BO SLOVENIJA PREK JAVNIH DEL ZAPOSLILA DELAVCE ZA ČIŠČENJE SMETI IN IZMETA, KI OSTAJA ZA BEGUNCI? ALI SLOVENIJA NA TA NAČIN PROTEŽIRA KAVIAR PROSTOVOLJCE? Begunci za seboj pogosto pustijo gore odpadkov, zaradi česar vse več […]

petek, 23.oktober.2015 - 11:42

MIGRANT-EXPRESS: Slovenija naj se pridruži dogovoru med Srbijo in Hrvaško o organiziranem prevozu beguncev z vlaki

MIGRANT-EXPRESS: Slovenija naj se pridruži dogovoru med Srbijo in Hrvaško o organiziranem prevozu beguncev z vlaki

Srbija, Hrvaška, Slovenija in Avstrija bi lahko ustvarili organiziran železniški prevoz beguncev. Hrvaški notranji minister Ranko Ostojić in srbski notranji minister Nebojša Stefanović sta sklenila dogovor med Srbijo in Hrvaško o transportu beguncev. In sicer. Ko bo Hrvaška usposobila zimski begunski center v Slavonskem Brodu, se bodo begunci direktno iz srbskega Šida prevažali z vlakom […]

petek, 23.oktober.2015 - 10:24

DIETA Z BEGUNCI: Kritiki beguncev bi lahko nanje gledali s pozitivnega aspekta. Sploh tisti, ki imajo kakšen kilogram preveč

DIETA Z BEGUNCI: Kritiki beguncev bi lahko nanje gledali s pozitivnega aspekta. Sploh tisti, ki imajo kakšen kilogram preveč

SLOVENCI NAJ SE PODAJO NA HUJŠANJE Z BEGUNCI V Sloveniji mnogi ljudje gledajo na begunce z visokega in kot na nadlogo in nevarnost. A lahko nanje gledajo tudi z drugega zornega kota. Če bi aktivno pomagali pri njihovi oskrbi, bi naredili dobro delo, obenem pa bi lahko tudi shujšali. Angleški prostovoljec v Sloveniji z brado […]

nedelja, 18.oktober.2015 - 04:44

Slovenija bo morala povečati število sprejetih beguncev dnevno. 2000 do 2500 beguncev dnevno je premalo. Številka bi morala biti vsaj 5000.

Slovenija bo morala povečati število sprejetih beguncev dnevno. 2000 do 2500 beguncev dnevno je premalo. Številka bi morala biti vsaj 5000.

PRETOČNOST BEGUNCEV SKOZI SLOVENIJO JE PREMAJHNA. Potrebna je večja uskladitev begunskih poti. Slovenija mora povečati dnevni pretok beguncev, če bo to potrebno. 2000-2500 beguncev dnevno se nam zdi premalo glede na informacije o dnevnem prihodu beguncev na Hrvaško, ki je okoli 5000 beguncev dnevno. Slovenija mora premisliti o povečanju kapacitet za nastanitev beguncev. Zagotoviti mora […]

petek, 9.oktober.2015 - 08:33

BAVARSKA PROTI ANGELI MERKEL: Bavarska razmišlja, da sama zapre nemške meje in tako prekrši zakone Nemčije in EU.

BAVARSKA PROTI ANGELI MERKEL: Bavarska razmišlja, da sama zapre nemške meje in tako prekrši zakone Nemčije in EU.

BAVARSKA NAPOVEDUJE DRŽAVLJANSKO NEPOKORŠČINO VLADI ANGELE MERKEL. ZAHTEVA TAKOJŠNJE ZAPRTJE MEJA ZA BEGUNCE S STRANI NEMČIJE, SICER BO MEJE ZAPRLA SAMA. Angela Merkel postaja zaradi beguncev vse bolj nepriljubljena v Nemčiji. Po robu se ji je postavila tudi ena od 16 nemških dežel – Bavarska, ki bo sama zaprla meje za begunce, če tega ne […]

četrtek, 8.oktober.2015 - 07:07

Evropejce glede begunske krize nagovarjajo totalni dvoličneži. Primer španskega kralja Filipa VI.

Evropejce glede begunske krize nagovarjajo totalni dvoličneži. Primer španskega kralja Filipa VI.

BEGUNSKA KRIZA JE POKAZALA DVOLIČNOST ZAHODNE EVROPE Španski kralj Filip VI Evropejce poziva k solidarnosti z begunci, medtem pa njegova država Španija izvaja eno najbolj restriktivnih politik do beguncev v Evropski uniji. Španija se je pred afriškimi begunci ogradila s hudo ograjo DVA SVETOVA – OGRAJENA Z OGRAJO V Španiji imamo bizarne prizore, kako revni […]

ponedeljek, 5.oktober.2015 - 16:23

Recep Tayyip Erdogan bo pomagal Angeli Merkel pri zajezitvi toka beguncev v Evropo

Recep Tayyip Erdogan bo pomagal Angeli Merkel pri zajezitvi toka beguncev v Evropo

Turčija se spet približuje Evropi. Evropski uniji bo pomagala zavreti tok pretežno muslimanskih beguncev vanjo. Evropejci bi Turčijo veliko raje sprejeli medse, če bi ta bila krščanska oziroma naklonjena tudi krščanski veri. Evropska unija bi si najbolj želela, da bi Turčija postala krščanska, saj bi se tako lažje vključila v pretežno krščansko Evropo. Če že […]

petek, 2.oktober.2015 - 21:50

Države s strani ZDA vodene koalicije bi morale sirske upornike pozvati, naj položijo orožje oziroma ustavijo boj proti Bašarju al Asadu.

Države s strani ZDA vodene koalicije bi morale sirske upornike pozvati, naj položijo orožje oziroma ustavijo boj proti Bašarju al Asadu.

EU (predvsem Nemčija) bi morala podpreti ruska prizadevanja za vzpostavitev miru v Siriji. Čim hitrejši mir v Siriji bo namreč omilil tudi begunsko krizo v Evropi, pod bremenom katere se je začela lomiti tudi Nemčija. Angela Merkel bi morala voditi bolj konstistentno politiko glede podpore ruski politiki v Siriji, če želi, da se zadeve v […]

sreda, 30.september.2015 - 18:00

Vojna v Siriji se mora intenzivirati s ciljem doseči mir v tej državi. Rusija je že začela z dejansko ofenzivo. Pridružijo naj se ji tudi druge svetovne države.

Vojna v Siriji se mora intenzivirati s ciljem doseči mir v tej državi. Rusija je že začela z dejansko ofenzivo. Pridružijo naj se ji tudi druge svetovne države.

VOJAŠKO POSREDOVANJE V SIRIJI JE PREŠLO V VIŠJO FAZO. RUSIJA JE IZVEDLA NAPADE NA TARČE ISLAMSKE DRŽAVE. Rusiji bi se morale pri vojaški ofenzivi na islamsko državo pridružiti tudi druge države. Rusija za napade v Siriji uporablja pomorsko bazo Tartus v Siriji, lahko pa bi uporabljala tudi zračno bazo v Latakiji. Oglejte si še interaktivno […]

ponedeljek, 28.september.2015 - 22:28

ZDA delajo napako glede nasprotovanja Bašarju al Asadu. Svet bi moral podpreti Vladimirja Putina pri iniciativi za vzpostavitev miru v Siriji.

ZDA delajo napako glede nasprotovanja Bašarju al Asadu. Svet bi moral podpreti Vladimirja Putina pri iniciativi za vzpostavitev miru v Siriji.

SVET NAJ SPREJME RUSKO INICIATIVO, SAJ AMERIŠKA KOALICIJA NI DALA REZULTATOV. KOALICIJA ZA VZPOSTAVITEV MIRU V SIRIJI ZDA morajo sprejeti Bašarja al Asada in z Rusijo stopiti v koalicijo za dosego miru v Siriji. V novo koalicijo bi morale vstopiti tudi evropske države, predvsem Francija in Velika Britanija. Barack Obama se mora zavedati, da je […]

sobota, 26.september.2015 - 02:52

Izjavo »Šaraj malo, brate, šaraj malo!« je Zoran Milanović podal na podlagi rasističnega vica, katerega nastanek je inspiriral apartheid v Južnoafriški republiki

Izjavo »Šaraj malo, brate, šaraj malo!« je Zoran Milanović podal na podlagi rasističnega vica, katerega nastanek je inspiriral apartheid v Južnoafriški republiki

Hrvaški premier Zoran Milanović je s svojo izjavo Aleksandru Vučiću »Šaraj malo, brate, šaraj malo!« populariziral precej rasističen vic. Sodeč po vicu je Zoran Milanovič svojemu srbskemu kolegu Aleksandru Vučiću povedal, naj ne »ščije« zgolj po Hrvaški, ampak naj tok beguncev preusmeri tudi na druge države. Vic Šaraj malo najbolj ponazarja Manneken Pis.   Hrvaški […]

petek, 25.september.2015 - 08:09

Za Slovenijo bi bilo najboljše, da begunska pot skozi njo poteka po severovzhodu države

Za Slovenijo bi bilo najboljše, da begunska pot skozi njo poteka po severovzhodu države

Se bo begunska pot preusmerila proti Sloveniji? Vse je odvisno od Madžarske, Avstrije in Nemčije. Madžarska do sedaj z ograjevanjem ni naredila nič. Zaprla je mejo s Srbijo, meja s Hrvaško pa ostaja odprta. Če se Madžarska odloči temu narediti konec in zapre tudi mejo s Hrvaško, se begunska pot lahko preusmeri čez Slovenijo. Spodaj […]

sreda, 23.september.2015 - 07:56

Evropska unija je s preglasovanjem sprejela sistem obveznih kvot za sprejem beguncev. Večina Sircev v Evropi je tehnično gledano ekonomskih migrantov.

Evropska unija je s preglasovanjem sprejela sistem obveznih kvot za sprejem beguncev. Večina Sircev v Evropi je tehnično gledano ekonomskih migrantov.

Mnoge človekoljubne organizacije po Evropi se načrtno lažejo o dejanskem položaju beguncev, ki prihajajo v Evropo. Pri tem jim pomagajo tudi mainstream mediji in določeni politiki. Večina Sircev, ki pridejo v Evropo, je tehnično gledano ekonomskih migrantov in ne beguncev pred vojno. Če se pogleda čisto tehnično, je tudi večina Sircev, ki pridejo v Evropo, […]

torek, 22.september.2015 - 21:43

ALI JE BEGUNSKA KRIZA V EVROPI UVOD V SPREMEMBO SVETOVNEGA REDA?: Preden je umrl, je župan Gline podal preroško napoved o begunski krizi.

ALI JE BEGUNSKA KRIZA V EVROPI UVOD V SPREMEMBO SVETOVNEGA REDA?: Preden je umrl, je župan Gline podal preroško napoved o begunski krizi.

V prometni nesreči je umrl župan mesta Glina, ki je pred smrtjo povedal preroško napoved, da je begunska kriza uvod v spremembo svetovnega reda. Milan Bakšić je še pred dnevi rekel, da begunska kriza v Evropi vodi v spremembo svetovnega reda. Hrvaški lokalni radio Radio Banovina je pred dnevi intervjuval župane nekaterih lokalnih mest, da […]

ponedeljek, 21.september.2015 - 22:12

Ali bo Evropska unija poslala vojaške ladje na morsko mejo med Turčijo in Grčijo?

Ali bo Evropska unija poslala vojaške ladje na morsko mejo med Turčijo in Grčijo?

PRIKAZ ZAŠČITE ZUNANJIH MEJA EVROPSKE UNIJE ZA PREPREČITEV BALKANSKE BEGUNSKE POTI Spodaj predstavljamo poenostavljen prikaz zaščite zunanjih meja Evropske unije z vojsko. Evropska unija bi morala zaščiti vse morske poti, ki vodijo do Turčije (tudi v Črnem morju) in pa vsa kopenska stičišča s Turčijo. To je prikaz zadovoljive zaščite Evropske unije pred begunci. Vse […]

ponedeljek, 21.september.2015 - 10:09

Ali bo Nemčija pobrala begunsko smetano, ostale države pa prisilila, da poberejo ostanke?

Ali bo Nemčija pobrala begunsko smetano, ostale države pa prisilila, da poberejo ostanke?

Evropskim državam se lahko zgodi, da jih bo Nemčija izigrala. Sama bo pobrala le begunce, ki jih želi sprejeti, drugim pa bo dala begunske ostanke. Katera država bo dobila kaj od begunske sladoledne kupe? Nemčija in še nekaj zahodnih držav bodo zagotovo dobile češnjo in preliv. Vzhodnoevropskim državam pa se pri begunski sadni kupi obetajo […]

ponedeljek, 21.september.2015 - 07:05

FJAKA: Slovenci so ob vikendih rahlo leni in še posebej ob nedeljah neradi delajo, zato so begunci morali čakati.

FJAKA: Slovenci so ob vikendih rahlo leni in še posebej ob nedeljah neradi delajo, zato so begunci morali čakati.

Begunci, ki čakajo na meji za vstop v Slovenijo, so jezni na Slovence, ker se ne zavedajo, da Slovenci med vikendih, sploh pa ob nedeljah radi počivajo, zaradi česar so bolj počasni kot sicer. Begunci se morajo zavedati, da si ob vikendih, še posebej pa ob nedeljah, Slovenci radi vzamejo čas za počitek. Zaradi tega […]

sobota, 19.september.2015 - 16:59

Če bo čez srbsko-hrvaško mejo kmalu prišlo čez 80.000 migrantov, mora Slovenija sprostiti vse poti za begunce čez njeno ozemlje

Če bo čez srbsko-hrvaško mejo kmalu prišlo čez 80.000 migrantov, mora Slovenija sprostiti vse poti za begunce čez njeno ozemlje

Slovenija bo v primeru ogromnih količin beguncev morala izvesti akcijski načrt prevoza beguncev do meje z Avstrijo in prepustitve beguncev Avstriji. Namesto, da grozi Hrvaški in Sloveniji, bi morala Avstrija sprejeti begunce iz Slovenije in Madžarske, ki se bodo po napovedih začeli množično zgrinjati iz Republike Hrvaške. Avstrijski kamcler Werner Faymann je še pred dnevi […]

petek, 18.september.2015 - 07:53

Hrvaška se je pokazala za še najbolj nesposobno pri reševanju begunske krize. Njen sistem se je porušil v dnevu in pol.

Hrvaška se je pokazala za še najbolj nesposobno pri reševanju begunske krize. Njen sistem se je porušil v dnevu in pol.

Strahovi Kolinde Grabar Kitarović so se spremenili v realno nočno moro. Na Hrvaškem je prišlo do kaosa le dober dan po prihodu beguncev. Vir:  Foto POOL /HINA /Damir SENČAR /ds Kolinda Grabar Kitarović je pred tem, ko je do Hrvaške prišel val beguncev, povedala, da mora Hrvaška delovati boljše in bolj učinkovito, da ne bo […]

sreda, 16.september.2015 - 09:51

ALI SAVDSKA ARABIJA V BEGUNCIH VIDI PRILOŽNOST ZA ISLAMIZACIJO EVROPE?: Sramotno obnašanje Savdske Arabije v odnosu do sirskih beguncev

ALI SAVDSKA ARABIJA V BEGUNCIH VIDI PRILOŽNOST ZA ISLAMIZACIJO EVROPE?: Sramotno obnašanje Savdske Arabije v odnosu do sirskih beguncev

Evropska unija mora pritisniti na Savdsko Arabijo, da naredi več glede sirskih beguncev. Savdska Arabija se je izkazala za največjo svetovno sramoto, ko je govora o beguncih iz Sirije. Tako velika in bogata država je, pa tako malo je storila za begunce, medtem ko njene nastanitvene kapacitete samevajo prazne. Evropska unija bi morali pritisniti na […]

torek, 15.september.2015 - 20:54

Madžarska je hermetično zaprla mejo s Srbijo. Beguncem se delijo letaki z alternativno potjo čez Hrvaško in Slovenijo.

Madžarska je hermetično zaprla mejo s Srbijo. Beguncem se delijo letaki z alternativno potjo čez Hrvaško in Slovenijo.

BEGUNEC SLOVENSKI NOVINARKI: »SLOVENIA, CROATIA, HUNGARY, GO TO HELL!« BO MADŽAROM USPELO BEGUNSKO POT PREUSMERITI PROTI HRVAŠKI IN SLOVENIJI? Madžari z letakom želijo preusmeriti pot beguncev od Madžarske k Hrvaški in Sloveniji. Jim bo uspelo? Vir: Facebook, rahla predelava s ciljem izboljšati kakovost slike: Dossier korupcija Madžari so se odločili resno spopasti z begunsko krizo […]

ponedeljek, 14.september.2015 - 08:20

Savdska Arabija Nemčiji ponudila izgradnjo 200 džamij kot pomoč beguncem

Savdska Arabija Nemčiji ponudila izgradnjo 200 džamij kot pomoč beguncem

Ali Savdska Arabija pod pretvezo humanitarne pomoči beguncem želi doseči islamizacijo Nemčije? Savdska Arabija je Nemčiji ponudila izgradnjo 200 mošej na nemškem teritoriju kot humanitarno pomoč beguncem. Savdska Arabija je država, ki je največja promotorica islamizacije v Evropi. To počne z različnimi donacijami muslimanskim skupnostim v Evropi, od katerih pričakuje, da se njihovi člani strogo […]

nedelja, 13.september.2015 - 18:55

Zadeve so se drastično spremenile. Nemčija se je odločila nadzorovati svoje meje. Ustavila je tudi vlake iz Avstrije.

Zadeve so se drastično spremenile. Nemčija se je odločila nadzorovati svoje meje. Ustavila je tudi vlake iz Avstrije.

NAJVEČJI DRŽAVI V EVROPSKI UNIJI (PO ŠTEVILU PREBIVALCEV), NEMČIJI, SE JE Z BEGUNSKO KRIZO USPELO SPOPADATI LE NEKAJ DNI, PREDEN JE POKLEKNILA. Države Evrope je šokiralo dejstvo, da je tudi Nemčija, najbogatejša in najbolj organizirana država EU, precej hitro klonila pod begunskim bremenom in je vsaj začasno zaprla meje za nove begunce. Če se še […]

sobota, 12.september.2015 - 22:39

Begunci so že začeli hoditi v Avstrijo skozi Slovenijo, a slovenska policija tega ni zaznala.

Begunci so že začeli hoditi v Avstrijo skozi Slovenijo, a slovenska policija tega ni zaznala.

TOK BEGUNCEV SE JE ŽE ZAČEL PREUSMERJATI SKOZI SLOVENIJO! Begunci, ki pridejo v Slovenijo, nadaljujejo svojo pot proti Avstriji. Doktrina ignorance bi bila za Slovenijo morda najboljša rešitev za begunsko krizo. Za Slovenijo bi bilo morda najboljše, da begunce prepušča v smislu nič ne vidim, nič ne slišim nič ne govorim. Ko pa pridejo begunci […]

petek, 11.september.2015 - 09:20

Begunska kriza: Ali bo Miro Cerar prodal suverenost Slovenije s sprejemom obveznih kvot za begunce?

Begunska kriza: Ali bo Miro Cerar prodal suverenost Slovenije s sprejemom obveznih kvot za begunce?

OBVEZNE KVOTE NISO PRAVA REŠITEV ZA REŠITEV BEGUNSKE KRIZE. Miro Cerar bi moral vzrajati pri prostovoljnosti, kar zadeva sprejem beguncev. Obvezne kvote so lahko za Slovenijo zanka okoli vratu. Čeprav se zavzemamo za humanitarnost pri begunski krizi, pa ne moremo, ne da bi pokritizirali vlado Mira Cerarja, ki je popustila zahodnim članicam EU, kar zadeve […]

torek, 8.september.2015 - 03:04

Ob silni skrbi za Sirce so evropske države pozabile na druge migrante

Ob silni skrbi za Sirce so evropske države pozabile na druge migrante

DIKSRIMINACIJA PRI SPREJEMU BEGUNCEV USTVARJA LJUDI, KI JIH NIHČE NOČE. NA UDARU EVROPSKEGA RASIZMA SO PREDVSEM BOLJ TEMNOPOLTI BEGUNCI IZ AFGANISTANA IN PAKISTANA, KI JIH DRŽAVE EVROPE ZAVRAČAJO IN DELAJO VSE, DA BI SE JIH ZNEBILE. Kruta begunska politika v Evropi ustvarja ljudi, ki jih nihče noče. Nekaj teh ljudi se nahaja tudi v neposredni […]

ponedeljek, 7.september.2015 - 21:22

Makedonci so med begunci našli teroriste iz Afganistana, Sirije in Iraka

Makedonci so med begunci našli teroriste iz Afganistana, Sirije in Iraka

ALI V EVROPO POLEG NORMALNIH BEGUNCEV PRIHAJAJO TUDI POTENCIALNI TERORISTI? Sebastian Kurz, avstrijski zunanji minister, je prenesel opozorilo zunanjega ministra Madekonije Nikole Poposkega, da so med begunci, ki prihajajo v Evropo, odkrili morebitne teroriste. Nikola Poposki je Sebastianu Kurzu povedal zaskrbljujoče informacije o nekaterih beguncih. Avstrijski zunanji minister Sebastian Kurz je evropskim partnerjem prenesel opozorilo […]

nedelja, 6.september.2015 - 13:58

Če Madžarska res želi kaj pokazati EU-ju, potem naj sprosti pot beguncev skozi madžarsko ozemlje v celoti

Viktor Orban se vede nespametno. S svojimi dejanji dela škodo sebi in Madžarski, a s tem ne bo dosegel nič, da Evropi pokaže svoj prav. Svoj prav bi najlažje dokazal s tem, da beguncem omogoči prosto in hitro pot skozi ozemlje Madžarske. Če se nihče ne drži pravil, niti Grčija, potem Madžarska deluje zelo debilno, […]

nedelja, 6.september.2015 - 12:35

MNOŽIČNO POKRISTJANJEVANJE MUSLIMANSKIH AZILANTOV V NEMČIJI: Azilanti, ki se naselijo v Nemčiji, množično prehajajo iz islamske v krščansko vero

MNOŽIČNO POKRISTJANJEVANJE MUSLIMANSKIH AZILANTOV V NEMČIJI: Azilanti, ki se naselijo v Nemčiji, množično prehajajo iz islamske v krščansko vero

EVROPSKA UNIJA BI MORALA SPODBUJATI POKRISTJANJEVANJE MUSLIMANSKIH AZILANTOV Vsi muslimani, ki se odločijo spremeniti islamsko vero za krščanstvo, po našem mnenju delajo dobro stvar. Države bi morale spodbujati muslimane k pokristjanjevanju. Eden glavnih kazalcev za to, da so se ljudje res pokristjanili, pa bi moral biti poskus z uživanjem svinjskega mesa. Kdor je resnično kristjan, […]

sobota, 5.september.2015 - 05:44

TERITORIALNA OBRAMBA 2015: Slovenske domoljubne organizacije bi slovenske meje zavarovale pred »invazijo« beguncev

TERITORIALNA OBRAMBA 2015: Slovenske domoljubne organizacije bi slovenske meje zavarovale pred »invazijo« beguncev

ZA NEKATERE SLOVENCE SO BEGUNCI NOVI OKUPATORJI SLOVENSKEGA OZEMLJA V Sloveniji se vse bolj povečuje strah pred begunci. Nekateri Slovenci se zato zavzemajo za zaščito slovenskih meja po vzoru Madžarske. Skupina Teritorialna obramba 2015 se zavzema za boj proti invaziji beguncev, ki jih dojema kot nove okupatorje slovenskega ozemlja. Ob pisanju zadnjega članka o tem, […]

sobota, 5.september.2015 - 04:44

Madžari so beguncem, ki so šli na pot do Nemčije peš, poslali avtobuse, ki so jih prepeljali do Avstrije.

Madžari so beguncem, ki so šli na pot do Nemčije peš, poslali avtobuse, ki so jih prepeljali do Avstrije.

Madžari so beguncem, ki so se odpravili do Nemčije peš, poslali avtobuse, da “počistijo” madžarske ceste in tako sprostijo promet na njih. Po določenih tenzijah, ki so zaradi beguncev nastale na Madžarskem, ko je Madžarska v želji, da se izvajajo pravila EU (Dublinsko pravilo) in je begunce namesto naprej proti Avstriji in Nemčiji začela nameščati […]

ponedeljek, 31.avgust.2015 - 10:27

Francija se spreneveda. Madžarski očita postavitev ograje na srbski meji, sama pa je pomagala z ograjo utrditi mejo pri Calaisu.

Francija se spreneveda. Madžarski očita postavitev ograje na srbski meji, sama pa je pomagala z ograjo utrditi mejo pri Calaisu.

Off the record: Angela Merkel bi se morala malo bolj paziti. Dobili smo občutek, da bi se lahko nanjo izvedel atentat. Povod za atentat naj bi bilo nasprotovanje nekaterih Nemcev povečanemu prilivu beguncev v Nemčijo, ravno Angelo Merkel pa bodo označili za glavnega krivca za »uničevanje nemške kulture«. Kdaj bi se to utegnilo zgoditi, ne […]

nedelja, 30.avgust.2015 - 18:55

VAL BEGUNCEV V SLOVENIJO?: Madžarska je končala s postavitvijo bodeče žice, nadaljuje pa še s postavitvijo trše ograje. Se bo begunski val preselil v Slovenijo?

VAL BEGUNCEV V SLOVENIJO?: Madžarska je končala s postavitvijo bodeče žice, nadaljuje pa še s postavitvijo trše ograje. Se bo begunski val preselil v Slovenijo?

 Na začetku podajamo karikaturo, ponavljamo, karikaturo, ki se nanaša na ponesrečeno izjavo na Twitterju s strani slovenskega novinarja Sebastijana Erlaha. Sicer v članku obravnavamo temo zaprtja madžarske meje in nevarnosti za Slovenijo, ki ji grozi, da se bo begunski val preselil k njej. Karikatura: Begunci, če ste za ples, vam bo zaigral Erlah na puškomitraljez. […]

sobota, 29.avgust.2015 - 12:37

Izjava slovenskega novinarja, da je potrebno postreliti vse begunce, ki se približajo slovenski meji na manj kot 500 metrov, odmeva po Sloveniji.

Izjava slovenskega novinarja, da je potrebno postreliti vse begunce, ki se približajo slovenski meji na manj kot 500 metrov, odmeva po Sloveniji.

Predlog slovenskega novinarja, da se na slovensko mejo postavijo ostrostrelci in ustrelijo vsakega ilegalnega prebežnika, ki se slovenski meji približa na manj kot 500 metrov, odmeva po Sloveniji. 2 tvita, ki sta razburila Slovenijo   V Sloveniji je s približevanjem beguncev tudi njenemu teritoriju begunska problematika začela zanimati vse več ljudi. Tako se je na […]

sobota, 29.avgust.2015 - 05:24

Slovenci se lahko kmalu obrišejo pod nosom za nove službe v Nemčiji. Nemčija bo začela zaposlovati begunce.

Slovenci se lahko kmalu obrišejo pod nosom za nove službe v Nemčiji. Nemčija bo začela zaposlovati begunce.

SLOWENEN, RAUS! Begunci bodo vzhodnim Evropejcem pobrali službe v zahodnih in severnih državah Evrope. Zaradi beguncev je mogoče pričakovati tudi porast števila brezposelnih v Sloveniji, saj za Slovence, ki razmišljajo o tem, da bi se preselili v Nemčijo ali Avstrijo, da si tam poiščejo zaposlitev, tam ne bo več služb. Nemčija in Avstrija, pa tudi […]

petek, 28.avgust.2015 - 17:37

V zadnjih dneh dva brodoloma ladij z begunci, ki so potovali iz Libije po morski poti v Italijo. Skupno vsaj 250 mrtvih.

V zadnjih dneh dva brodoloma ladij z begunci, ki so potovali iz Libije po morski poti v Italijo. Skupno vsaj 250 mrtvih.

 Grozljive scene mrtvih beguncev na Sredozemskem morju se pojavljajo vedno znova. V Mediteranskem morju je spet prišlo do smrti beguncev, ki so hoteli priti v Evropo po morski poti iz Libije v Italijo. Švedska reševalna ladja Poseidon je v okviru akcije Triton, v kateri je sodelovalo več ladij in je bilo takrat rešenih 3000 beguncev, […]

petek, 28.avgust.2015 - 06:23

Nemčija naj na Bavarskem odpre logistični center za sprejem beguncev v Evropi. Vsi begunci naj se začnejo zlivati v Nemčijo.

Nemčija naj na Bavarskem odpre logistični center za sprejem beguncev v Evropi. Vsi begunci naj se začnejo zlivati v Nemčijo.

NEMČIJA NAJ POSTANE LOGISTIČNI CENTER ZA VSE BEGUNCE Evropska unija bi lahko problem beguncev rešila tako, da Nemčija omogoči, da se vsi begunci zlivajo vanjo. Nemčija naj na področju Bavarske odpre velike sprejemne centre in nato begunce logistično prerazporeja v druge države. Nemčija naj torej poskrbi za logistiko beguncev. Na Dossier korupcija smo podali že […]

četrtek, 27.avgust.2015 - 20:08

Je za smrt več kot 70 beguncev v tovornjaku na avstrijski avtocesti kriva avstrijska notranja ministrica?

Je za smrt več kot 70 beguncev v tovornjaku na avstrijski avtocesti kriva avstrijska notranja ministrica?

Opomba (28.8.2015): Sprememba naslova članka: V primeru zapuščenega tovornjaka na avstrijski avtocesti je prišlo do novih informacij. V tovornjaku ni bilo le 20-50 trupel zadušenih beguncev, ampak več kot 70 trupel. V skladu s to novo informacijo smo spremenili naslov članka (kar zadeva številko), sam spodnji članek s starimi podatki o številu mrtvih beguncev pa […]

četrtek, 27.avgust.2015 - 00:07

Madžari razmišljajo o tem, da bi na mejo s Srbijo poslali vojsko, da ustavijo begunce. Prevelik islamski fanatizem pri nekaterih beguncih.

Madžari razmišljajo o tem, da bi na mejo s Srbijo poslali vojsko, da ustavijo begunce. Prevelik islamski fanatizem pri nekaterih beguncih.

Obnašanje beguncev v enem od madžarskih sprejemnih centrov junija tega leta vsekakor ni pripomoglo k dobremu mnenju madžarskih oblasti o beguncih in je v ljudi vneslo strah. Da bi bila zadeva še hujša, je do nemirov prišlo zaradi bizarnega dogodka v zvezi z muslimansko versko knjigo Koran, kar je spet pokazalo, kako so premnogi muslimani, […]

torek, 25.avgust.2015 - 18:10

HUMANITARNI PUJSEK: Slovenija bi lahko premislila o posebnem logu humanitarne akcije za begunce

HUMANITARNI PUJSEK: Slovenija bi lahko premislila o posebnem logu humanitarne akcije za begunce

Slovenski logotip za humanitarno pomoč beguncem bi moral biti HUMANITARNI PUJSEK Izdelava: Dossier korupcija Zaradi zaprtja madžarsko-srbske meje se lahko zgodi, da se bo pot beguncev preusmerila tudi na področje Slovenije. O tem smo na Dossier korupcija pisali tukaj (pred vsemi ostalimi). Ker obstajajo informacije o tem, da nekateri begunci problematizirajo določene stvari (nekateri muslimanski […]

torek, 25.avgust.2015 - 14:20

Joschka Fischer zagovarja priseljevanje v Evropo. Ali podpira tudi prihodnje priseljevanje Ukrajincev zaradi razdelitve Ukrajine?

Joschka Fischer zagovarja priseljevanje v Evropo. Ali podpira tudi prihodnje priseljevanje Ukrajincev zaradi razdelitve Ukrajine?

VOJNE ZA NOVE LJUDI: UNIČIŠ IZBRANO DRŽAVO IN POBEREŠ NJENE LJUDI ALI LAHKO RAZMIŠLJANJE, KI GA ZAGOVARJA NEMŠKI POLITIK JOSCHKA FISCHER, POVEČA ŠTEVILO VOJN V SVETU? Ali Joschka Fischer zagovarja tudi vojne, s katerimi bi se sprožil val beguncev v Evropo, ki potrebuje novo prebivalstvo zaradi staranja lastnega prebivalstva. Če je temu tako, zakaj ne […]

nedelja, 23.avgust.2015 - 14:30

MIGRANT-EXPRESS: Vzpostaviti je potrebno železniško pot beguncev na relaciji Grčija – Makedonija – Srbija – Madžarska – Avstrija – Nemčija

MIGRANT-EXPRESS: Vzpostaviti je potrebno železniško pot beguncev na relaciji Grčija – Makedonija – Srbija - Madžarska – Avstrija - Nemčija

ZAŽIVETI BI MORALA POTNIŠKA LINIJA MIGRANT-EXPRESS (MIGRANT EKSPRES) Države na balkanski poti beguncev naj organizirajo posebne potniške linije na železnicah, ki bi bile namenjene prevozu beguncev iz Grčije v Nemčijo. Potniške linije bi morale potekati na relaciji Grčija – Makedonija – Srbija – Madžarska – Avstrija. Nato bi begunci na avstrijsko-nemški meji vstopili v Nemčijo, […]

sobota, 22.avgust.2015 - 06:39

ZASKRBLJUJOČE: Begunci so na makedonske policiste vpili Allahu Akbar (Bog je velik).

ZASKRBLJUJOČE: Begunci so na makedonske policiste vpili Allahu Akbar (Bog je velik).

ZASKRBLJUJOČE Begunci so ob makedonski zapori meje na makedonske policiste celo vpili z vzklikom Allahu Akbar. Incident na makedonsko-grški meji si lahko ogledate v naslednjem videoposnetku. V konfrontaciji z makedonskimi policisti na makedonsko-grški meji je iz množice beguncev bilo slišati tudi vzklike Allahu Akbar, ki jih ponavadi muslimani izrekajo ob napadih. Vzklik Allahu Akbar, torej […]

petek, 21.avgust.2015 - 21:57

Bolgarija napoveduje, da bo s pomočjo vojske zaprla vse kritične meje, da prepreči beguncem vstop vanjo

Bolgarija napoveduje, da bo s pomočjo vojske zaprla vse kritične meje, da prepreči beguncem vstop vanjo

Bolgarija je napovedala, da bo z vojsko zavarovala svojo mejo z Grčijo in Makedonijo, da bi preprečila beguncem vstop v državo Po Makedoniji in Madžarski bo pot beguncem na balkanski poti zaprla tudi Bolgarija.  Evropska unija podpira Makedonijo pri varovanju njene meje pred begunci. Bolgarija je že zaprla svojo mejo s Turčijo, da prepreči pot […]

petek, 21.avgust.2015 - 16:26

IZREDNE RAZMERE: Begunci so Makedonce napadli z noži. Predlagamo posebne vlake za begunce, ki bi šli iz Grčije prek Makedonije direktno v Srbijo

IZREDNE RAZMERE: Begunci so Makedonce napadli z noži. Predlagamo posebne vlake za begunce, ki bi šli iz Grčije prek Makedonije direktno v Srbijo

Na mejnem področju med Grčijo in Makedonijo je prišlo do napetosti med Makedonci in begunci. Makedonski specialci so zaradi napetih razmer vrgli solzivec oziroma šok bombe, begunci pa so jih nato napadli z noži. Eden od makedonskih policistov je zaklan. Makedonija je zaradi vse večjega priliva beguncev vanjo skozi Grčijo zaprla mejo z Grčijo, kar […]

četrtek, 20.avgust.2015 - 15:40

Slovenija mora skrbno izbrati sirske begunce, sicer se ji lahko obetajo nemiri. V Nemčiji se je sovraštvo do beguncev močno povečalo.

Slovenija mora skrbno izbrati sirske begunce, sicer se ji lahko obetajo nemiri. V Nemčiji se je sovraštvo do beguncev močno povečalo.

Slovenija mora med Sirci izbrati begunce, ki so čim bolj oddaljeni od lastne vere, torej takšne, ki so čim bolj »nemuslimanski«. Slovenci bi morali pri sprejemu Sircev dati prednost beguncem, ki so bolj izobraženi, ki imajo belske karakteristike in ki nimajo težav z uživanjem svinjskega mesa. Slovenija se mora zavedati, da Nemčija, v kateri azilni […]

četrtek, 20.avgust.2015 - 00:36

PREMALO VAGONOV: Makedonija sosednje države prosi za dodatne vagone za prevoz beguncev

PREMALO VAGONOV: Makedonija sosednje države prosi za dodatne vagone za prevoz beguncev

Makedonija je preplavljena z begunci, ki prek železnice želijo iti naprej proti zahodu, zato prosi druge države, naj ji posodijo vagone, da bi lahko naenkrat prepeljala več beguncev. Makedonija pričakuje, da se bo stanje z begunci v prihodnjih dneh še poslabšalo Zaradi izdatnega priliva beguncev, ki jih Makedonija z obstoječimi vlaki več ni zmožna prevažati […]

sreda, 19.avgust.2015 - 16:52

Hrvaški Rdeči križ se pripravlja na val beguncev iz Srbije. Kaj pa Slovenija?

Hrvaški Rdeči križ se pripravlja na val beguncev iz Srbije. Kaj pa Slovenija?

Zaradi tega, ker bodo Madžari z ograjo zaprli mejo s Srbijo in nanjo še dodatno postavili več tisoč mejnih policistov za preprečevanje prehoda skozi mejo, se bo begunski val iz Srbije verjetno preusmeril proti Hrvaški in nato še proti Sloveniji in Italiji. Hrvaška se že pripravlja na povečano količino beguncev. Kaj pa Slovenija? Opomba: Zgornji […]

torek, 18.avgust.2015 - 16:05

NOVI BERLINSKI ZID?: Vzhodni Nemci jezni na nemško oblast, da jim podtika begunce, da bi zaščitila zahod Nemčije

NOVI BERLINSKI ZID?: Vzhodni Nemci jezni na nemško oblast, da jim podtika begunce, da bi zaščitila zahod Nemčije

BEGUNCI SO ZAČELI TRGATI NEMŠKO ENOTNOST Begunci v Nemčiji postavljajo nov »berlinski zid« med nekdanjima dvema Nemčijama. Begunska kriza je pokazala, da je Nemčija še vedno razdeljena na »dve državi«. Oblasti namreč begunce naseljujejo pretežno na vzhod, vzhodni Nemci pa protestirajo, ker se počutijo izigrane s strani zahodne Nemčije. Zvezna republika Nemčija je bila precej […]

torek, 18.avgust.2015 - 01:57

Tudi med Arabci obstaja delitev na belce in tiste bolj temnopolte. Med Arabci velja bela rasa za večvredno.

Tudi med Arabci obstaja delitev na belce in tiste bolj temnopolte. Med Arabci velja bela rasa za večvredno.

TUDI PRI VPRAŠANJU BEGUNCEV JE BELA RASA NAJBOLJ PRILJUBLJENA. DRŽAVE EVROPE HREPENIJO PO ČIM BOLJ BELIH BEGUNCIH. Za večino držav Evropske unije so begunci, ki so bele rase, bolj vredni od drugih. Moti jih samo njihova islamska veroizpoved. Večina evropskih držav rajši sprejeme bele kot temnopolte begunce. Sirci, ki so bolj beli, imajo zato v […]

nedelja, 16.avgust.2015 - 23:09

KUŽNI BEGUNCI: Nekaj makedonskih kondukterjev v Đevđeliji je dobilo garje. Okužili so jih begunci.

KUŽNI BEGUNCI: Nekaj makedonskih kondukterjev v Đevđeliji je dobilo garje. Okužili so jih begunci.

PO STIKU Z BEGUNCI JE POTREBNO POSKRBETI ZA OSEBNO HIGIENO Ker begunci lahko prenašajo bolezni, morajo vsi, ki se dalj časa zadržujejo med njimi, poskrbeti za higieno, predvsem higieno rok. V Đevđeliji se zliva na tisoče beguncev, ki na železniški postaji čakajo na pot z vlakom proti Srbiji. Kot je znano, kondukterji makedonskih železnic pregledajo, […]

nedelja, 16.avgust.2015 - 20:06

BEGUNSKI CENTRI V SRBIJI?: Ali bo Srbija sprejela okoli pol milijona beguncev v zameno za denar?

BEGUNSKI CENTRI V SRBIJI?: Ali bo Srbija sprejela okoli pol milijona beguncev v zameno za denar?

Ali Evropska unija vidi Srbijo kot sredstvo za rešitev begunske krize? BO SRBIJA SPREJELA »NESPODOBNO« PONUDBO? Ali bo srbski predsednik vlade Aleksandar Vučić sprejel ponudbo Srbiji, po kateri bi se v Srbiji izgradili veliki begunski centri, ki bi sprejeli okoli pol milijona beguncev (400.000), Srbija pa bi v zameno prejemala denar od Evropske unije in […]

nedelja, 16.avgust.2015 - 08:22

Evropa mora spodbujati muslimane, da jedo svinjsko meso

Evropa mora spodbujati muslimane, da jedo svinjsko meso

Muslimane je potrebno prevzgojiti in zatreti njihovo prepoved uživanja svinjskega mesa EVROPA MORA UVESTI NOVO POLITIČNO DOKTRINO: Muslimane je potrebno začeti navajati na uživanje svinjskega mesa. Na Dossier korupcija smo napisali že več člankov na temo uživanja svinjskega mesa, natančneje neuživanja svinjine med muslimani v Evropi. Morda bo kdo rekel, da smo kontroverzni zaradi teh […]

petek, 14.avgust.2015 - 05:44

Grki imajo izjemno priložnost muslimanske begunce nahraniti s svinjskim mesom

Grki imajo izjemno priložnost muslimanske begunce nahraniti s svinjskim mesom

MUSLIMANSKE BEGUNCE JE POTREBNO PREVZGOJITI, KAR ZADEVA NJIHOV ODPOR DO SVINJINE Evropska unija bi morala začeti izvajati doktrino navajanja muslimanskih beguncev na svinjsko meso. Grčija bi morala muslimanske begunce, ki pridejo v Evropo in so pogosto lačni, začeti privajati na svinjsko meso. Lačnim beguncem je potrebno dajati jedi iz svinjskega mesa in jim obenem povzročiti […]

ponedeljek, 10.avgust.2015 - 15:27

NEMCI NAD PRISELJENCE Z BALKANA: Zigeuner vom Balkan, RAUS!!! Deutschland braucht euch nicht.

NEMCI NAD PRISELJENCE Z BALKANA: Zigeuner vom Balkan, RAUS!!! Deutschland braucht euch nicht.

Tudi v stranki nemške kanclerke Angele Merkel niso navdušeni nad Romi in Albanci z Balkana. Nemci: »Zigeuner vom Balkan, RAUS!!! Deutschland braucht euch nicht.« Ali lahko odklonilno stališče nemške politike do Romov in Albancev z Balkana vpliva tudi na razmišljanje drugih držav v Evropski uniji? Nemčija je namreč evropski lider, po katerem se zgledujejo tudi […]

torek, 4.avgust.2015 - 09:29

Slovenci veseli, ker noben begunec noče k njim. Če jih bo več, naj Slovenija organizira javne prevoze beguncev.

Slovenci veseli, ker noben begunec noče k njim. Če jih bo več, naj Slovenija organizira javne prevoze beguncev.

SLOVENCI SO TRENUTNO VESELI, KER SE BEGUNCI IZOGIBAJO SLOVENIJE Če bi se pojavila večja količina beguncev na področju Slovenije, bi morala država organizirati javni prevoz za begunce, da jim olajša tranzit skozi državo. Evropska unija (pa tudi nekatere evropske države, ki (še) niso v EU) poka po šivih zaradi enormnega števila ilegalnih prebežnikov, ki vsakodnevno […]

nedelja, 2.avgust.2015 - 07:58

David Cameron in Francois Hollande vesta, kaj jima je storiti. Sprostita naj pot beguncev iz Calaisa do Velike Britanije.

David Cameron in Francois Hollande vesta, kaj jima je storiti. Sprostita naj pot beguncev iz Calaisa do Velike Britanije.

Namesto, da se vedeta neodgovorno in celo prosita za pomoč EU, bi morali Francija in Velika Britanija storiti vsaj prvi korak k ureditvi begunskega vprašanja v Calaisu. Ta pa je, da Velika Britanija omogoči beguncem iz Calaisa, ki hočejo priti vanjo, da vanjo tudi pridejo. Tako bi se vsaj začasno sprostil pritisk na Calais in […]

torek, 28.julij.2015 - 22:43

SPOROČILO DAVIDU CAMERONU: Velika Britanija mora sprostiti pot migrantom, ki želijo priti vanjo.

SPOROČILO DAVIDU CAMERONU: Velika Britanija mora sprostiti pot migrantom, ki želijo priti vanjo.

David Cameron se mora zavedati, da je od evropskih držav Velika Britanija eden glavnih krivcev za poti beguncev v Evropo. Ker je temu tako, bi morala pokazati več odgovornosti pri sprejemu beguncev. Predvsem bi morala sprostiti pot v Veliko Britanijo beguncem iz Calaisa in tako rešiti njihovo kalvarijo, prav tako pa razbremeniti Eurotunel. Enako bi […]

ponedeljek, 22.junij.2015 - 09:59

ISLAMSKA RADIKALIZACIJA MLADIH: Negativne izkušnje zahodnoevropskih držav z muslimanskimi priseljenci

ISLAMSKA RADIKALIZACIJA MLADIH: Negativne izkušnje zahodnoevropskih držav z muslimanskimi priseljenci

Zahodnoevropske države se soočajo s pospešeno islamizacijo, zato želijo breme beguncev prevaliti na vzhodnoevropske države. V spodnjem članku si oglejte negativne posledice islamizacije na zahodu Evropske unije. Soon, Islam will dominate Europe. Čeprav pod pritiskom evropskih politikov in skrajno levih združenj prihaja do selekcije informacij o islamu in islamskih priseljencih ter prepovedi negativnih informacij, kar […]

sobota, 20.junij.2015 - 12:43

Italija bi lahko dejansko uvedla začasne vizume za begunce, ki prihajajo iz Libije, kot je zagrozil Matteo Renzi

Italija bi lahko dejansko uvedla začasne vizume za begunce, ki prihajajo iz Libije, kot je zagrozil Matteo Renzi

HIR VI KAM, JUROP! Here we come, Europe! Begunci množično želijo priti na sever in zahod Evrope, kjer si želijo ustvariti novo življenje. Slovenski pevec Roberto Magnifico (Robert Pešut) je ustvaril pesem Hir aj kam, hir aj go, ki bi lahko postala celo himna evropskih migrantov. Roberto Magnifico – Hir aj kam, hir aj go […]

torek, 2.junij.2015 - 03:33

Islam v EU je v velikem porastu: Desetina majhnih otrok v Angliji je muslimanske veroizpovedi. Na Jesenicah blizu 20 odstotkov muslimanov.

Islam v EU je v velikem porastu: Desetina majhnih otrok v Angliji je muslimanske veroizpovedi. Na Jesenicah blizu 20 odstotkov muslimanov.

Velika Britanija je država. v kateri islamska populacija zelo hitro narašča, predvsem v Angliji. V prihodnje lahko pričakujemo, da bo večina angleških večjih mest pretežno muslimanskih, Velika Britanija pa bo sestavljena od pretežno muslimanske Anglije in treh pokrajin, ki imajo še vedno staro tradicijo. Ali bi to v prihodnosti lahko vodilo tudi v razpad Velike […]

sreda, 27.maj.2015 - 23:37

Slovenija bo sprejela proporcionalno gledano več beguncev kot Nemčija. Skupno 702 begunca.

Slovenija bo sprejela proporcionalno gledano več beguncev kot Nemčija. Skupno 702 begunca.

Slovenija bo nosila enega največjih bremen beguncev glede na načrt Jeana-Claudea Junckerja. Sirijskih beguncev je povsod ogromno. Na spodnji sliki  je taborišče sirijskih beguncev v Jordaniji. Evropska komisija Jeana Clauda Junckerja je predstavila predlog kvot beguncev, ki bi jih morale sprejeti države v dveh letih. Gre za begunce, ki so že na področju EU, pa […]

sobota, 16.maj.2015 - 20:25

V Mjanmaru (Burma) bi se moralo ljudstvo Rohingya odpovedati islamu in se spreobrniti na budizem

V Mjanmaru (Burma) bi se moralo ljudstvo Rohingya odpovedati islamu in se spreobrniti na budizem

Da bi si olajšali življenje, bi pripadniki ljudstva Rohingya morali premisliti o tem, da se odpovejo islamski veri in se spreobrnejo na budizem. V Andamanskem morju se vali kopica beguncev islamske veroizpovedi iz Bangladeša in iz države Mjanmar (Burma). Iz Burme bežijo pripadniki manjšine Rohingya, ki so v domači državi državljani drugega reda. Zaradi zgodovinskih […]

sreda, 13.maj.2015 - 20:45

Pripravljen predlog delitve beguncev. Slovenija bi jih morala v najslabšem primeru sprejeti okoli 4000 (in več). Trenutno pa 207 sirskih beguncev + 1,15 odstotka afriških.

Pripravljen predlog delitve beguncev. Slovenija bi jih morala v najslabšem primeru sprejeti okoli 4000 (in več). Trenutno pa 207 sirskih beguncev + 1,15 odstotka afriških.

Evropska unija je podala predlog razdelitve beguncev. Slovenija bi morala prejeti 207 sirskih beguncev, v najslabšem primeru 3933, plus prebežnike iz Afrike Slovenci se bodo morali pripraviti na to, da sprejmejo veliko število beguncev iz Sirije in Afrike. Uradno število je 207 beguncev, dejanske številke pa bodo najbrž čez čas precej večje. Dosti večje od […]

sreda, 29.april.2015 - 17:47

Jean-Claude Juncker predlaga delitev beguncev med državami. V najslabšem scenariju bi jih Slovenija morala sprejeti 4100.

Jean-Claude Juncker predlaga delitev beguncev med državami. V najslabšem scenariju bi jih Slovenija morala sprejeti 4100.

Jean-Claude Juncker bo delil afriške begunce med evropske države Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker ni bil zadovoljen nad odzivom držav članic na nedavnem srečanju državnikov vseh držav članic EU na temo begunske krize v Sredozemlju. Države so po njegovem mnenju pokazale premajhno pripravljenost soočiti se z begunsko krizo. Zato se je odločil podati predlog, po […]

sreda, 29.april.2015 - 06:38

Kako ravnati z begunci, ki sta jih Miro Cerar in Karl Erjavec povabila v Slovenijo?

Kako ravnati z begunci, ki sta jih Miro Cerar in Karl Erjavec povabila v Slovenijo?

Miro Cerar in Karl Erjavec sta v Slovenijo povabila begunce, ki v Evropo pridejo prek Libije. To je sprožilo vprašanja, kako izbrati takšne begunce, ki se bodo najbolj vključili v slovensko družbo. Na nedavnem srečanju držav EU na temo migrantske krize in še v določenih pogovorih po tem sta slovenski premier Miro Cerar in slovenski […]

petek, 24.april.2015 - 18:09

V Ratečah, Kranjski Gori, italijanskem Trbižu in na avstrijskem Koroškem so zaradi beguncev iz Afrike zagnali rdeči alarm.

V Ratečah, Kranjski Gori, italijanskem Trbižu in na avstrijskem Koroškem so zaradi beguncev iz Afrike zagnali rdeči alarm.

Severni Italijani, Avstrijci in Slovenci so zaradi načrtov Italije, ki želi begunske centre za afriške begunce zgraditi ob meji z Avstrijo in Slovenijo, zagnali rdeči alarm. Bojijo se, da jih bodo preplavile množice beguncev, ki bodo uničile njihov turizem. Zadeve v zvezi z afriškimi begunci postajajo vse bolj napete. Italijanske oblasti so se namreč sprva […]

četrtek, 23.april.2015 - 23:24

EU bi morala muslimanskim beguncem za obroke pripravljati jedi s svinjskim mesom

EU bi morala muslimanskim beguncem za obroke pripravljati jedi s svinjskim mesom

Z jedmi s svinjskim mesom bi EU morala preverjati, ali so begunci, ki prihajajo v Evropo, pripravljeni sprejeti evropsko kulturo in kulinariko. V Evropi je veliko govora o beguncih in o tem, kako poskrbeti za njihovo nastanitev na področju Evrope. Begunci v Evropo pogostokrat pridejo s ciljem zaživeti boljše, bolj bogato življenje brez vojn. Vendar. […]

torek, 21.april.2015 - 00:03

EU bi morala sprostiti solidarnostne poti beguncev do Švedske in Velike Britanije

EU bi morala sprostiti solidarnostne poti beguncev do Švedske in Velike Britanije

EU bi morala sprostiti solidarnostne poti beguncev do Švedske in Velike Britanije Sredozemlje so kot cunamiji začeli preplavljati valovi beguncev, ki v Evropo prihajajo iz držav, ki so prizadete z vojnami, lakoto, pa tudi s preveliko rastjo prebivalstva (ki je tudi eden od razlogov za naraščanje konfliktov, saj več prebivalstva pomeni večje potrebe, kar vodi […]

četrtek, 16.april.2015 - 08:58

Political joke about Angela Merkel and 400 drones

Political joke about Angela Merkel and 400 drones

Angela Merkel and the drone Nowadays one of the greatest problems in Europe is the enlarged influx of refugees, coming to Europe from Africa on the overcrowded boats or ships. Many of this people die, trying to come to Europe in quest for better and peaceful life. Europeans are not very keen to see so […]

ponedeljek, 9.februar.2015 - 18:29

Jasnovidka Marta Marija Serdar: Barack Obama bo težko preživel konec svojega drugega mandata. Nanj bo izveden atentat.

Jasnovidka Marta Marija Serdar: Barack Obama bo težko preživel konec svojega drugega mandata. Nanj bo izveden atentat.

Hrvaška jasnovidka Marta Marija Serdar je tudi leta 2015 podala napovedi za prihodnost. Ene bolj druge manj šokantne in/ali verjetne. Napoved o ameriškem predsedniku Baracku Obami je ena najbolj šokantnih. Po mnenju Marte Marije Serdar obstaja velika verjetnost, da Barack Obama ne preživi konca svojega drugega mandata. Nanj naj bi bil izveden atentat. Vprašanje je, […]

sobota, 9.marec.2013 - 11:09

Države EU bi morale državo Švedsko proglasiti za integracijsko državo za priseljence

Države EU bi morale državo Švedsko proglasiti za integracijsko državo za priseljence

Švedska se hvali s svojo izjemno integracijsko politiko, dodatno ima še mnoga neposeljena območja. Zato bi bila izvrstna država za izvajanje integracijske politike neintegriranih populacij na področju Evrope. S tem bi se rešil problem povečanega števila priseljencev iz vzhoda Evrope na zahod. Švedska ima mnoga neposeljena področja, ki samo čakajo, da se na njih zgradijo […]